مشاوره حقوقی رایگان - شکایت پس از رضایت

با عرض سلام و ادب و احترام
بنده حدود یک ماه پیش یک تصادف موتور به موتور داشتم که مقصر هم من بودم و پای طرف مقابل شکست ولی من خرج بیمارستان و همه چیشو دادم و دارم میدم تا خوب شه رضایتم داده و کلانتری گذاشت رو پرونده و فرستادن دادسرا برای بسته شدن اما هنوز بعد از یک هفته هیچ خبری نشده میخواستم بدونم اگر فردا مثلا این بنده خدا پشیمون شد با وجود این که رضایت بی قید و شرط داده به من و در رضایتنامه ذکر شده که در آینده هیچ شکایتی نداره باز هم با وجود این که پرونده بسته نشده میتونه از من شکایت بکنه یا خیر؟
ممنون میشم راهنماییم کنید

پاسخ ها :

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
طبق نظریه 1770/ 7- 22/ 3/ 1381: عدول از گذشت در امور کیفری طبق ماده 23 قانون مجازات اسلامی مسموع نیست و این امر در تمام مراحل صادق است، اعم از اینکه گذشت شاکی یا شکات در مرحله بدوی ارائه شود یا مراحل دیگر و اعم از اینکه رسمی یا عادی و در کلانتری و مرجع قضایی باشد یا خارج از آن. بدیهی است در صورتی که شاکی یا شکات گذشت خود را منکر و آن را نفی کرده باشند و گذشت‏نامه از جانب طرف مقابل تقدیم شده باشد، دادگاه به اصالت آن رسیدگی کرده و در صورت احراز صحت آن، به آن ترتیب اثر خواهد داد.

محمدرضا عبادی

جناب آقای محمدرضا عبادی :

خیر نمیتونه شکایت کنه مگر منجر به فوت ایشان شود که بتواند شکایت مطرح کند