مشاوره حقوقی رایگان - تصادف و دیه

سلام. سوال بنده راجب قانون دیه هستش. در قانون امده که دیه شکستگی ترقوه ایی که جوش نخوره و یا با عیب جوش بخوره نصف دیه کامل، اما شنیدم که پزشک قانونی اجازه نوشتن همچین چیزی رو نداره و همون 4% (شکستگی ترقوه)رو مینویسه...ایا درسته؟؟ و اینکه طول درمان هم محاسبه میشه؟ یعنی مبلغی اضافه داره یا فقط صرفا جهت وقت خریدن برای بیمه هستش؟!

پاسخ ها :

کرم حسین یاری فیروزآباد

جناب آقای کرم حسین یاری فیروزآباد :

ماده 656- شکستن هریک از استخوان های ترقوه در صورتی که بدون عیب درمان شود، موجب چهار درصد دیه کامل و در صورتی که درمان نشود و یا با عیب درمان شود، موجب نصف دیه کامل است.

اگر درمان نشود و یا با عیب درمان شود، پزشک قانونی نمی تواند 4 درصد تعیین کند و اگر هم تعیین کند دادگاه نباید توجه کند.

پرسشگر :

خیلی ممنونم از شما. برای اینکار باید وکیل گرفت؟

محمود  سالاركريمي

محمود سالاركريمي :

استان :

سلام دوست گرانقدر.بستگی به نظریه پزشکی قانونی دارد

سعیده کشاورز

سرکار خانم سعیده کشاورز :

سلام مخاطب گرامی
مطابق قانون شکستن هریک از استخوان های ترقوه در صورتی که بدون عیب درمان شود، موجب چهار درصد دیه کامل و در صورتی که درمان نشود و یا با عیب درمان شود، موجب نصف دیه کامل است. اگر درمان نشو و یا با عیب درمان شود، پزشک قانونی نباید 4 درصد تعیین کند و اگر هم تعیین کند دادگاه احتمالا نپذیرد.

صالح کاوری

جناب آقای صالح کاوری:

با سلام نظریه پزشکی قانونی برای دادگاه طریقت دارد بدین معنی دادگاه با ارجاع امر به پزشکی قانونی صرفا به منظور اظهار نظر فنی وتعیین میزان خسارت وارده است ودادگاه می بایست برابر مواد قانونی مشروحه ذیل نسبت به فرضی که مطرح نموده اید حکم صادر نماید ودر مورد محاسبه طول درمان نیز باید معروض دارم طول درمان صرفا به منظور دست یابی به میزان بهبودی عضو آسیب دیده مورد اعتنا قرار می گیرد ونفس طول درمان در تعیین میزان خسارت مورد محاسبه قرار نمی گیرد موفق باشید

ماده 655- قطع و از بین بردن دو استخوان ترقوه، موجب دیه کامل و هر کدام از آنها، موجب نصف دیه کامل است.

ماده 656- شکستن هریک از استخوان‌های ترقوه درصورتی که بدون عیب درمان شود، موجب چهار درصد دیه کامل و در صورتی که درمان نشود و یا با عیب درمان شود، موجب نصف دیه کامل است.

ماده 657- دیه ترک خوردن هریک از استخوان‌های ترقوه، سی‌ودو هزارم، دیه موضحه آن، بیست و پنج‌هزارم، دیه دررفتگی آن، بیست‌هزارم و دیه سوراخ شدن آن، ده‌هزارم دیه کامل است.

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

ملاک نظریه پزشکی قانونی و تایید قاضی دادگاه است و محتملا علاوه بر دیه با توجه به صدمات وارده ممکن است ارش هم تعلق بگیرد

سیدبکتاش حجتی

جناب آقای سیدبکتاش حجتی :

با درود خدمت شما هموطن گرامی
اوّل.منظور شما ماده 656 هست. باید در مدبت زمان متعارف درمان بشه و اگر نشد یا معیوب شد اونوقت پزشک قانونی می نویسه نه از همون ابتداء.
دوّم.طول درمان رو باید درخواست کنی.
سوّم. منظورت از وقت خریدن بیمه رئ متوجّه نشدم! چرا و کی برای بیمه وقت بخره!!؟
موفّق باشید.