مشاوره حقوقی رایگان - افزایش دیه پس از قبولی اعسار و پرداخت پیش قسط

سلام وقت بخیر
در خصوص افزایش سالیانه دیه پس از قبولی اعسار و پرداخت پیش قسط و اقساط در سال1401پرسیدم و نظریه های متفاوتی توسط وکلای عزیز ثبت شده . برخی اعلام داشتند که با افزایش نرخ دیه در سال 1402 و حتی سالهای بعدی اقساط نرخ دیه بروز خواهد شد و شامل حال بنده خواهد شد و بعضی از وکلای محترم هم اعلام داشتند که وقتی حکم قطعی شده و پیش قسط و اقساط در سال 1401 پرداخت بشه دیگه افزایش دیه به نرخ دیه و اقساط تاثیری نخواهد داشت خواهشمندم در این خصوص نظریه قطعی و قانون کلی را بیان نمایید و راهکار اصولی پیش پای بنده بگذارید . ممنون از راهنمایی هایتان

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خیر
از تاریخ صدور حکم اعسار ، خسارت تاخیر تادیه محاسبه نخواهد شد به شرطی که محکوم علیه مبلغ پیش قسط و اقساط را در موعد مقرر پرداخت نماید

ولی اگر اقساط در موعد مقرر ، پرداخت نشود مبلغ دیه باید طبق زمان پرداخت محاسبه بشود