مشاوره حقوقی رایگان - حق الارث پدر و مادر از دخترش چقدر است

باسلام و عرض ادب. خانمم مدتی است فوت کرده و دو پسر دارم ایشان قبل از فوت مهریه میگرفت و مهریه اش 200سکه بود که صدتا به اجرا گذاشت بود و هرشش ماه یک سکه میگرفت. حالا از مهریه مرحومه پدر و مادرش چقدر ارث میبرن؟

پاسخ ها :

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

میزان سهم الارث پدر و مادر: از آنجا که پدر و مادر در طبقه اول قرار دارند در صورت فوت متوفی در هر صورت سهمی از ارث به جای مانده از فرزند خود که فوت شده خواهند برد اما میزان این سهم الارث در صورت وجود اشخاص دیگر که در طبقه اول و در کنار او قرار دارند متفاوت می شود.
اگر برای متوفی اولاد یا اولاد اولاد از هر درجه که باشد موجود نباشد: هر یک از ابوین در صورت انفراد تمام ارث را می برد.
اگر برای متوفی اولاد یا اولاد اولاد از هر درجه که باشد موجود نباشد: اگر پدر و مادر میت هر دو زنده باشند مادر یک ثلث و پدر دو ثلث می برد.
اگر برای متوفی اولاد یا اولاد اولاد از هر درجه که باشد موجود نباشد: اگر پدر و مادر میت هر دو زنده باشند ولی مادر حاجب( شخصی از طبقات دیگر که میزان سهم الارث مادر را کمتر می کند ) داشته باشد، سدس از ترکه متعلق به مادر است و بقیه مال پدر است.

کرم حسین یاری فیروزآباد

جناب آقای کرم حسین یاری فیروزآباد :

سلام هر کدام از پدر و مادر یک ششم مهریه و نیز اموال دخترشان را به ارث می برند