مشاوره حقوقی رایگان - پرداخت دیه تصادف منجر به فوت

سلام واحترام
پدر بنده تقریبا دو ماه پیش با دوستش با ماشین دوستش(راننده دوستش بوده) میرن بیرون تو راه یه ماشین از روبرو که رانندش یه پسر بچه 16 ساله بدون گواهینامه(ولی ماشین بیمه بوده) رانندگی بوده میزنه شاخ به شاخ به اینا(پسر بچه مقصر تصادف) که متاسفانه پدر بنده بر اثر تصادف فوت میشه
آیا برای گرفتن دیه نیازی به گرفتن وکیل هست یا کارای قانونیش انجام بشه خودشون دیه رو میدن؟
آیا واسه صدمات بدنی و شکستگی هایی که بر اثر ضربه سنگین به پدر بنده وارد شد میتونم واسه دیه شکستگی ها اقدام کنم؟
مهمترین سوالم اینه که چجوری میتونم فوت پدرم رو که بر اثر نفهمی خانواده این پسر بچه اتفاق افتاده جبران کنم؟

پاسخ ها :

معصومه فدایی

سرکار خانم معصومه فدایی :

شکایت تحت عنوان قتل غیر عمد ناشی از بی احتیاطی در امر رانندگی مطرح کنید تمامی ورثه که با گزارش افسر تصادفات و احیانا کارشناس سهم تقصیر مشخص و دیه پدر شما بعد از قطعیت رای پرداخت میشود

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
طبق قانون ، در تعدد جنایات اصل بر تعدد دیات و عدم تداخل دیات است مگر در قانون خلاف آن ذکر شده باشد

طبق قانون در صدمات غیر عمد ، اگر مرگ در اثر سرایت برخی از صدمات نباشد دیه صدمات غیر مسری در دیه نفس تداخل نمی نماید و باید دیه فوت و دیه صدمات غیر مسری جداگانه محاسبه و پرداخت گردد

ولی اگر مرگ در اثر سرایت برخی از صدمات باشد دیه صدمات
مسری در دیه نفس تداخل می نماید و فقط دیه فوت پرداخت خواهد شد
و

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
طبق نظر پزشکی قانونی می توانید دیه را مطالبه کنید