مشاوره حقوقی رایگان - مشکلات مربوط به خواهر خوانده

سلام و خسته نباشید لطفا مرا در رابطه با نفی نسبیت ادعا یک فرد که دختر خوانده است ولی خود را با توجه به شناسنامه اش دختر واقعی معرفی میکند تا ارث ببرد راهنمایی فرمایید. باتشکر

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" ملاک در وارث شناخته شدن فرد ، اسناد سجلی وی است مگر خلاف آن با آزمایش DNA ثابت گردد .

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.این موضوع نیازمند مشاوره حضوری است.یاالله

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام، بر اساس ماده 2 قانون حمایت ازکودکان بی سرپرست و به استناد ماده 861 قانون مدنی ، فرزندخواندگی از موجبات ارث نیست. یعنی نه فرزندخوانده از پدر و مادرخوانده‌اش و نه آنان از فرزندخوانده ارث می‌برند. به بیان قانون: «این سرپرستی به منظور تامین منافع مادی و معنوی طفل برقرار می‌گردد ولی در هر حال از موجبات ارث نخواهد بود.» لکن به خاطر جلوگیری از بروز مشکلاتی برای کودک و جبران خلأ مذکور در آینده در ماده 5 قانون مذکورآمده که یکی از شرایط صدور حکم سرپرستی تامین هزینه نگهداری و تربیت و تحصیل طفل تا سن بلوغ و تا زمان فوت سرپرست است، همچنین طبق تبصره ذیل ماده 5 مذکور: «هرگاه وجوه یا اموالی از طرف زوجین سرپرست به طفل تحت سرپرستی، صلح شده باشد در صورت فوت طفل وجوه و اموال مذکور از طرف دولت به زوجین سرپرست تملیک خواهد شد،بنابراین شمااین موضوع را بااستنادبه مدارک سرپرستی ازبهزیستی ویاشهادت شهود می توانیداثبات کنید.موفق باشید