مشاوره حقوقی رایگان - شرایط فسخ

سلام و خسته نباشید اینجانب از فروشنده ای یک آپارتمان خریداری نمودم. بابت ثمن معامله یک ملک به ایشان تحویل دادم و سند هم به نامش زدم و مابقی ثمن را قرار شد موقع تحویل گرفتن آپارتمان و انتقال سند پرداخت نمایم. چون آپارتمان هنوز سندش آماده نبود و مستاجر هم داخلش بود قرار شد 6 ماه بعد آپارتمان را تخلیه و تحویل دهد و سند را هم به نامم کند. برای تحویل و انتقال سند آپارتمان مشکلاتی برای فروشنده پیش اومد که با تاخیر منجر میشد لذا با توافق طرفین قرارداد فسخ و ابطال معامله نوشتیم. ولی فروشنده چون تو این مدت ملک من را فروخته و سندش را هم انتقال داده بود امکان عودت آن به من نبود لذا با تطمیع کردن من به جای عودت ملک، دو فقره سفته در وجه حامل با متعهد شخص ثالث با مبلغ بیشتر از قیمت ملک به من تحویل داد و پشت آن را امضا نزد و تو قرارداد نوشتیم (معامله فسخ و باطل گردید و بابت ثمن معامله دو فقره سفته با متعهد شخص ثالث از طرف فروشنده تحویل خریدار گردید) و گفت سفته ها مال کسی هست که فوری میتونی آن را وصول کنی ولی الان نزدیک به 7 ماه است قابل وصول نیست و صادرکننده سفته میگه که من سفته به شما ندادم و اون سفته ها بابت ضمانت بود و قابل وصول نمیباشد. حال با این تفاسیر 1- آیا با توجه به اینکه صادرکننده سفته زیربار پرداخت سفته نمیرود و میگوید سفته ها امانی و بابت ضمانته من میتوانم از فروشنده شکایت کنم و با چه عنوانی دادخواست کنم. 2- آیا با توجه به اینکه فروشنده پشت سفته را امضا نزده طبق قرارداد فسخ که سفته را تحویل داده میتوانم از فروشنده به عنوان انتقال دهنده سفته (ید دوم) شکایت کنم؟ یعنی آیا رسید تحویل سفته، انتقال سفته از طرف تحویل دهنده سفته محسوب میشود از لحاظ حقوقی یا نه؟ 3- با توجه به اینکه ابطال معامله یعنی برگشتن معامله به جای اول و عودت ثمن و موضوع معامله به طرفین، فروشنده میبایست ملک را به من عودت میداد ولی در عوضش سفته به من داد و به نوعی کلاهبرداری کرد، به نظر میرسد قرارداد ابطال اجرا نشده آیا میتوانم طبق قرارداد فسخ و ابطال، دادخواست استرداد ملک خود را از فروشنده نمایم؟ در نهایت از وکلای محترم و مجرب استدعا دارم در خصوص نحوه شکایت از فروشنده و راه ساده برای رسیدن به حق خود اینجانب را راهنمایی نمایند. با تشکر

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" عناوین موضوعات سوال شما متعدد و مآلا پاسخ آن نیز مفصل و مستلزم رویت و مطالعه اسناد و مدارک مربوطه است . توصیه می شود با حضور در دفتر یکی از وکلای دادگستری متخصص ، کاربلد و باتجربه مقیم در حوزه قضائی خود و پرداخت اجرت ، مشاوره حقوقی و یا سایر خدمات حقوقی مورد نیاز را دریافت نمائید .

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.با توجه به حساسیت موضوع توصیه می کنم جلسه ای داشته باشیم تا در صورت امکان بهترین راهکار را جهت حل موضوع بررسی ونتیجه به صورت حضوری اعلام شود.