مشاوره حقوقی رایگان - دادگاه تجدید نظر

سلام. رای دادگاه بدوی به نفع بنده صادر شده است طرف مقابل من اعتراض زده است. سوال بنده این هست که دادگاه تجدید نظر فقط مواردی که قاضی به آن استناد کرده است را بررسی میکند یا از اول پرونده را مطالعه میکند؟ دادگاه تجدید نظر حضوری هست یا فقط طرف مقابل را دعوت میکنند؟ و چقدر زمان میبرد رای دادگاه تجدید نظر صادر شود؟

پاسخ ها :

محمد حسین مصلح

جناب آقای محمد حسین مصلح :

تمامی طرق عادی شکایت از آرا منجمله تجدیدنظرخواهی اثر انتقالی دارند بدین معنا که پرونده در دادگاه تجدید نظر با تمام جوانب حکمی و موضوعی مورد رسیدگی مجدد قرار می گیرد. در دادگاه تجدید نظر اصل بر رسیدگی غیر حضوری و صدور رای برمبنای دادخواست و لوایح تقدیمی طرفین و مدارک مضبوط در پرونده است و لکن برحسب ضرورت می تواند جلسه رسیدگی نیز برگزار گردد. پیشنهاد می کنم به محض اطلاع از اینکه پرونده به کدام شعبه تجدید نظر ارجاع شده به آن شعبه مراجعه و اگر دلایلی مبنی بر لزوم برقراری جلسه رسیدگی دارید به قضات محترم شعبه اعلام نمایید.