مشاوره حقوقی رایگان - شرایط فعالیت در فارکس

با عرض سلام و خسته نباشید لطفا بفرمایید آیا فعالیت خصوصی در فارکس با توجه به‌ اینکه کارگزاری در خارج از ایران فعالیت می‌کند غیر قانونیست؟ و همچنین انجام مواردی غیر قانونی که جرم انگاری نشده اند حکم اعمال غیر قانونی رو دارن یا حتما باید جرم انگاری شوند تا غیر قانونی بهشون اطلاق شود؟

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

قبلا در ایران فارکس کاملا غیر قانونی بود و کسی اجازه فعالیت در آن را نداشت. در حال حاضر قانون خاصی برای آن تعریف نشده است و اصطلاحاً قوانین در مورد فارکس “خاکستری” است یعنی نه قانونی وجود دارد که آن را تأیید کند و نه قانونی که فارکس را ممنوع یا غیر قانونی اعلام کند.

دلیل این وضعیت خاکستری برای قانون گذاری در فارکس ، ترس از دست دادن سرمایه کشور است. اما باید به این نکته نیز توجه شود که اگر افراد با دانش و مهارت کافی وارد این بازار شوند نه تنها سرمایه کشور از دست نمی­ رود بلکه افزایش هم می یابد.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
فعلا و در حال حاضر در این خصوص قانون مسکوت است

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

عنوان تحصیل مال از طریق نامشروع عنوان کلی هست ضمن اینکه اخلال در نظام پولی و بانکی نیز مصادیق گسترده ای دارند که معمولا تفهیم اتهام می شوند

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

غیر قانونی نیست هرچند صراحتا ذکر نشده است که قانونی است یا خیر ولی با توجه به اینکه اصل قانونی بودن امور است مگر خلاف آن اثبات شود غیر قانونی نیست