مشاوره حقوقی رایگان - سود بانکی

با عرض سلام
با توضیح مقدمه ای سوال خود را مطرح و تقاضای راهنمایی دارم:
فردی ملکی را با قیمت کارشناسی 1000 ریال (عدد مثال است) در گروی بانکی میگذارد و وامی با سود 5% (عدد مثال است) با بازپرداخت 10 ساله دریافت میکند. اگر ایشان پس از مثلا 4 سال نسبت به پرداخت اقساط خود قصور بورزد، بانک ملک را به نرخ روز کارشناسی کرده و به مزایده میگذارد و پس از دریافت مطالبات خود الباقی را به راهن عودت میدهد. افزایش قیمت ملک طی این مدت تاثیری در سود بانک نداشته و همچنین بانک نیز مورد رهنی را به نرخ روز کارشناسی و برای مزایده اعلام مینماید نه نرخ کارشناسی روز اول.
حال سوال بنده این است که بنده به جای ملک مبلغی را نزد بانک با سود سالیانه 18% برای مدت یکسال (قابل تمدید) سپرده نموده و به واسطه آن وامی را با نرخ سود 25% برای کسی ضمانت نموده ام. پس از گذشت یکسال نرخ سود بانکها تغییر و به 20% افزایش میابد.
دراینجا اگر بنده تقاضا نمایم که در هنگام تجدید قرارداد نرخ سود از 18% به 20% افزایش یابد (قصدی بر خارج نمودن سپرده خود از آن بانک ندارم و به عنوان تضمین باقی خواهد ماند) آیا بانک میتواند مخالفت نموده و مدعی شود در صورت انجام این کار نرخ سود وام نیز افزایش پیدا خواهد کرد؟ مگر بابت تضمین فرقی بین ملک و یا سپرده نقدی وجود دارد؟ مهم آن است که تضمین ارائه شده مبلغ وام و سود آن را پوشش دهد.
از پاسخ و ارائه طریقی که در این رابطه ارسال میفرمائید پیشاپیش تشکر و قدردانی میگردد.

با تشکر فراوان

پاسخ ها :

سود بانکی وام