مشاوره حقوقی رایگان - تحویل اشتباه زمین

سلام وخسته نباشید خداوند شما خیر بدهد مشاوره می دهید برادرمن از طرف وارثین وکالت داشته تا قطعه از زمینهای بایر روستا را بفروشد و ایشان بر اساس قولنامه بنگاه اقدام نموده و به محظر مراجع تابه خریدار وکالت دهد ولی متاسفانه مدرک داده شده چهار دانگ منزل بوده و برادر بجای انتقال زمین کشاورزی سند منزل را داده ومحظر هم دقت نکرده وثبت وبرادر امضا نموده است والان خریدار اقدامی درخصوص اصلاح سند نمی کند لذا خواهشمندم راهنمایی کنید

پاسخ ها :

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

طبیعتا روش مسالمت آمیز خیلی کوتاه و مقرون به صرفه خواهد بود منتها در صورتی که طرف مقابل همکاری نکند لاجرم باید از طریق دادگاه اقدام قانونی صورت بگیرد برای این منظور هم لازم هست ابتدا مستندات به صورت دقیق بررسی شود بطور کلی طریق قانونی برای این موارد پیش بینی شده است اما اینجور نیست که یک قاعده ثابت و مشخص وجود داشته باشد در مورد هر دعوی باید بصورت خاص تصمیم گرفت. اصل بر صحت مندرجات سند رسمی است و ادعای خلاف آن باید ثابت شود.موردی که شما عنوان می کنید اشتباه در حدود و مندرجات سند نیست که دعوای اصلاح مطرح شود در اینجا از اساس سند به اشتباه برای موضوعی غیر از آنچه موضوع معامله متعاملین بوده صادر شده است شما زمین معامله کردید ولی به اشتباه سند خانه را منتقل نمودید. این سند باید ابطال شود و دعوای حقوقی هست که درمحکمه محل وقوع ملک باید طرح شود و پیشنهاد میکنم حتما با در دست داشتن مدارک نزد وکیل بروید.