مشاوره حقوقی رایگان - تدلیس در معامله

سلام، اینجانب دو قطعه زمین، که هردو قطعه بصورت جداگانه دارای سند تک برگ و پروانه ساخت می باشد و در مبایعه نامه هم بصورت مجزا همرا ه با مشخصات درج گردیده در مورخه 1401/07/06با یک مبایعه نامه به قیمت واحد 000/000/000/60 ریال فروختم. فروشنده در مبایعه نامه فقط دو شرط درج نموده 1- قطعات فروشنده دارای پروانه ساخت است و هرگونه عوارض و بدهی شهرداری به عهده فروشنده است 2- همزمان با وصول آخرین چک فروشنده موظف است سند را به نام خریدار انتقال دهد. 20 روز بعداز معامله خریدار از بنده با عنوان تدلیس شکایت کرده و مدعی است که فروشنده در روز معامله به من قول شفاهی تجمیع قطعات را داده است و شاهد دارم( شاهدان امضاء کننده مبایعه نامه ). در حالیکه نه در مبایعه نامه و نه شفاهاً در مورد تجمیع قطعات اصلاً صحبت نشده است. این معامله در بنگاه املاک عموی خریدار اتفاق افتاده و چون بنده در روز معامله با خودم شاهد نیاورده بودم . و هر دو شاهد معامله از بستگان خریدار می باشد خریداراز این مسئله سوء استفاده کرده و از بنده شکایت کرده است. آیا ادعای ایشان موجه و وارد می باشد. و می تواند معامله را فسخ کند.
در ضمن نکته قابل توجه اینکه خریدار وکیل پایه یک و بیست سال سابق وکالت دارد.
با تشکر از شما

پاسخ ها :

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و احترام در وهله اول باید بیع نامه شما رویت شود تا ببینیم دقیقا مفاد آن چیست تدلیس ارکان مختلفی دارد و صرف یک دادخواست کارساز نیست ولی نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که جلسه رسیدگی محدود و کوتاه است و باید جواب در لحظه داده باشد و اینکه چه سوالاتی پرسیده شود با چه کیفری، چه مسائلی صورتجلسه شود و چه مواردی خیر نقش وکیل را پر رنگ می‌کند. نکته دیگر اینکه در حال حاضر در کشورهای مطرح دنیا کارایی است که نقش اول را ندارد نه سابقه.

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

شما هم باید وکیل بگیرید با این مشاوره دو خطی موفق نمی شوی