مشاوره حقوقی رایگان - عدم تحویل زمین

باسلام و خسته نباشید
بنده در فروردین 1400 زمینی 500متری با کاربری کشاورزی (دارای سند مادر) را ازیکی از دوستانم خریداری نمودم که قولنامه با کدرهگیری نیز صادر شد. ایشان ادعا نمودند که چند هکتار از این زمین را از شخصی خریداری کرده و نهایتا تا مرداد1400 به ایشان تحویل خواهد داد و متعاقبا ایشان نیز یک قواره 500متری را به بنده تحویل خواهد داد. با توجه به اعتمادی که به او داشتم حدود 80درصد مبلغ را طی دو فقره چک طبق قولنامه پرداخت کردم و 20درصد الباقی قرار شد در زمان تحویل قواره زمین (یعنی مرداد 1400 ) پرداخت کنم.اما بعد از رسیدن موعد مقرر ایشان اعلام نمودند که شخصی که زمین از او خریداری شده نیز زمین را از شخص سوم دیگری(مالک اولیه کل زمین) خریداری کرده و با توجه به اختلافات مالی بوجود آمده حداکثر با 2-3 ماه تاخیر مشکل حل شده و نهایتا زمین بنده نیز تا مهرماه 1400 تحویل می گردد. اما بعد از گذشت حدود 1سال ونیم از تاریخ تحویل زمین بنده، مشخص شده که اختلاف دو نفر اول حل نشده و دوست من هم بدلیل انتقال مال غیر از نفر دوم شکایت کرده و...هر از چندگاهی مستندات شکایتش رو برای من میفرسته و همچنان سعی داره زمان بخره.

ضمن اینکه در قراردادی که در دفتر املاک پسرعموی ایشان نوشته شده بود ذکر شده "در صورت عدم تحویل زمین از طرف فروشنده 15درصد مبلغ زمین به عنوان جریمه می بایستی به خریدار پرداخت گردد"

با توجه به‌ مشکلات شدید مالی بوجود آمده برای خودم؛ میخواستم ببینم با توجه به‌ بی ارزش شدن پولم در این مدت زیاد من میتونم پولی که دادم رو بروز از دوستم بگیرم یا فقط همان 15درصدی وه در قرارداد نوشته و من ندیده بودم رو علاوه بر مبلغ پرداختی میتونم بگیرم؟
پیشاپیش از مشاوره شما سپاسگزارم

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

به استناد رأی حدت رویه شماره 811 باید به نرخ روز پرداخت کند

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بله ولی شما باید با توجه به
مفاد و شروط قرارداد ، بلافاصله دادخواست مناسب مطرح نمایید و

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است