مشاوره حقوقی رایگان - فروش زمین چندین برابر نازلتر از قیمت

با سلام و خسته نباشید
مادر بنده زنی بیسواد و خانه داره..و3دانگ از یک قطعه زمین در شهرستان به مادرم سهم الارث مادرم و 3دانگ سهم الارث خواهرش بوده که سال 1395 خواهرزاده مادرم آمده تهران و به مادرم گفته قیمت زمین 3دانگش10میلیون هستش و مادرم که اطلاعی از قیمت نداشته و فکر میکرده واقعا صحت داره به اتفاق بردار و مادرم میرن مشاور املاک و قولنامه میکنن و فقط در یک نسخه که اونم خواهرزاده که همان خریدار است میبرد ..بعداز 7سال همین امروز من با مادرم آمدیم شهرستان ختم یکی از اقوام و شخصی اومد و پرسید زمین را دارید و ما گفتیم سال 95فروختیم مبلغ10میلیون طرف زد تو سر خودش گفت 70میلیون همان زمان پول 3دانگ شما بوده و ما رفتیم از چند نفر از مجاورین و بنگاهها و کارشناس پرسیدیم متوجه شدیم بله 60الی80میلیون قیمت زمین بوده …با مشاور حقوقی صحبت کردیم گفت همین حالا اظهارنامه فسخ بدلیل غبن افحش برای خریدار ارسال کن و ارسال کردیم …میخواستم ببینم آیا به نتیجه میرسیم و دادگاه میپذیره ؟

پاسخ ها :

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

تشخیص دادگاه رسیدگی کننده ملاک عمل است . البته به متن قرارداد نیز می بایست توجه نمود .

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

با سلام
بنا به شرحی که ارائه کردید، به نظر می‌رسد که در این مورد احتمالاً می‌توانید به نتیجه برسید و دادگاه ممکن است فسخ قرارداد را تأیید کند. اما برای اینکه به شما بتوانم راهنمایی کامل‌تری دهم، به چند نکته توجه کنید:

1. در قانون مدنی، فسخ قرارداد به دلیل غبن افحش به شکلی تعریف شده که برای اثبات آن، باید برخی شرایط را دارا بوده باشید. به عنوان مثال، باید ثابت کنید اطلاعاتی که از طرف خریدار به شما داده شده برای تأیید قیمت زمین، نادرست و دروغین بوده است و شما در واقع در مورد قیمت واقعی زمین، بی اطلاع بودید. همچنین، باید ثابت کنید که با امضای قرارداد، به دلیل غبن افحش، خسارتی به شما وارد شده است.

2. برای اینکه بتوانید به نتیجه برسید، به مدارک و شواهدی نیاز دارید که ثابت کننده این موضوع باشند که قیمت زمین در واقع بیشتر از 10 میلیون تومان بوده است. به عنوان مثال، می‌توانید از شاهدان دیگری که در زمان خریداری حاضر بوده‌اند، گواهس دریافت کنید.

3. برای اینکه بتوانید به نتیجه برسید، بهتر است با کمک یک وکیل موضوع بررسی کنید و او را برای نگهداری حقوق شما در دادگاه انتخاب کنید. وکیل شما می‌تواند با بررسی موارد و شواهد موجود، به شما راهنمایی کند و نحوه ارائه شواهد و ادله مورد نیاز برای دادگاه را برای شما مشخص کند.

در کل، برای این‌که به نتیجه برسید، باید مدارک و شواهدی را جمع آوری کنید که به شما کمک کنند تا بتوانید به ثابت کردن اینکه با امضای قرارداد، به دلیل غبن افشا، خسارتی به شما وارد شده است، برسید. همچنین موضوعی با توجه به حساسیت ویژه ای که دارد، بهتر است با کمک یک وکیل مشاوره دقیق‌تری در این زمینه دریافت کنید.