مشاوره حقوقی رایگان - شهادت دروغ

سلام خسته نباشید... در سال 92 ملکی در یکی از روستاهای شهرستان از پدر بزرگم خریداری کردم که قولنامه ملک مورد نظر را رییس شورا و یکی دیگر از اعضای شورا آن سال روستا با دست خط خود نوشته شده و مهر و امضای شورا پای قولنامه هست. و در قولنامه خود شوراها قید کردن که حد و مرزی ملک با همسایه ها و حق راه هم از غرب ملک و هم از شرق ملک را دارم.. ولی با فوت پدر بزرگم امسال همسایه ملک راه غربی من را دیوار کشی و چهار دیواری کرده و ادعا دارد زمین متعلق به او هست .. من هم اقدام به شکایت ممعانت از حق کردم.. ولی الان همان رییس شورا و یکی از اعضای شورا که موقع خرید ملک قولنامه من را نوشتن و هم خود ذکر کردن که از محلی که الان همسایه اقدام به چهار دیواری کرده حق راه دارم ... ولی الان شاهد همسایه شدن که زمین برای او میباشد.. من باید چه کاری کنم. میتوانم از این دونفر شکایت کنم؟؟ و جرم این کار آنها چی هست؟؟؟ ممنون اگه راهنمایی کنید.

پاسخ ها :

وحید سلیمی

وحید سلیمی :

اگر با دستخط خودشون نوشته اند، شما می توانید شهادت نامبردگان را زیر سوال ببرید اما به طور معمول شهادت در دادگاه مسموع است. اگر شاهد دیگری علاوه بر این افراد دارید می توانید از آن ها هم کمک بگیرید. شهادت کذب طبق قانون مجازات دارد. شهادت کذب عبارت است از ادای گواهی دروغ توسط گواه نزد مقامات رسمی در دادگاه.
بر اساس ماده 650 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی، هر کس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد به 3 ماه و یک روز تا 2 سال حبس یا به یک میلیون و 500 هزار تا 12 میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.
شاید اگر آن افراد از جرم بودن شهادت دروغ آگاه باشند، از ادای شهادت دروغ خودداری کنند.

جبار مبارکی

جناب آقای جبار مبارکی :

شما میتونید به اتهام شهادت دروغ از اونها شکایت کنید که در صورت اثبات میتونه مجازا ت زندان هم داشته باشه .در ثانی با توجه به اینکه خودشان در ذیل مبایعه نامه شما به عنوان شاهد امضاء کردند میتواند از موارد جرح شاهد باشد .