مشاوره حقوقی رایگان - ازدواج دختر ایرانی با پسر افغانی

سلام وقت بخیر
بنده با پسری افغانی ولی متولد ایران در رابطه هستم و قصد ازدواج داریم.ایشون فقط پاسپورت داره و هیچ کارت خاصی مبنی بر تابعیت نداره، میخواستم بدونم ازدواج با ایشون به طور کلی چه مشکلاتی رو بر سر راه ما قرار میده؟
ایا اصلا امکان ازدواج هست؟
ایا امکان استفاده از وام ازواج هست ؟اگر نیست برای دو طرف نیست یا فقط برای پسر؟
بچه ها شناسنامه ایرانی میگیرن یا افغانی؟
چجوری میشه متوجه شد اقا پسر ازدواج قبلی نداره؟
سند ازدواج داده میشه؟
ایشون شناسنامه نداره. اسم همسر کجا ثبت میشه؟
ایا امکان گرفتن حق طلاق ،مهریه، تنصیف اموال و غیره هست؟ اگر هست قانونی مبنی بر اجرایی کردنشون هست؟ یا اقا پسر به راحتی میتونه ازشون فرار کنه؟
ایا بنده همچنان ایرانی خواهم بود؟
میشه لطف کنید جدا از این پرسش ها باید به چه نکته ی دیگری توجه کنم؟

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر اقامت مرد طبق قانون افغانستان به شما تحمیل شود شما دیگر تابعیت ایرانی نخواهید داشت و فرزندان شما هم تابعیت افغانی خواهند داشت ازدواج به اين ترتيب دارای آثار متعددی، از جمله تبدیل تابعیت آن‌ها به تابعیت دولت متبوع همسر، محدودیت در حق مالکیت آنان نسبت به اموال غیرمنقول، امکان تحصیل تابعیت همسرشان و به‌طور كلي آثار متعددي از لحاظ حقوقي بر زن خواهد داشت.

محمد صادقیان

جناب آقای محمد صادقیان:

سلام و عرض ادب خدمت شما
اولا اگر از ابتدای تولد پاسپورت داره با گرفتن گواهی ولادت از ثبت احوال امکان اخذ تابعیت برای نامزدتون وجود داره
ثانیا چنانچه خواهان ازدواج با شرایط فعلی هستید تن به ازدواج شرعی ندهید و مجوز های لازم برای ازدواج قانونی را اخذ کنید
ثالثا چنانچه ازدواج قانونی انجام دادید و ظرف مدت پونزده روز از زمان تولد فرزندتون گواهی ولادت بیمارستان رو به ثبت احوال ببرید و گواهی ولادت رسمی دریافت کنید که کارهای شناسنامه فرزندتون رو بتونید با توجه به قانون فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی انجام بدید
رابعا تابعیت از شما سلب نمیشه مگر اینکه مطابق با قانون افغانستان بعد از ازدواج، شما رو تبعه افغانستان بدونن
و اما در باب شروط ضمن عقد اولا میتونید هر شرطی که مخالف قانون نباشه رو بذارید
ولی برای وصول شروط علی الخصوص شروط مالی دچار مشکل خواهید شد
چرا که اموال غیر منقول به مالکیت اتباع در نمیاد حتی اگر وکالتی یا قولنامه ای باشه مورد حمایت قانون نیست
مگر اینکه اقدام به زدن شرکت کرده باشد و اموالش به نام شرکت باشه که بتونید شروط مالی رو از سهم الشرکه یا سهام اون شرکت وصول کنید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
شما تابعیت خود را طبق قانون ایران از دست نخواهید داد.
اگر به فرض در قانون افغانستان در صورت ازدواج اتباع خارجی با مرد افغانستانی تابعیت آن کشور را کسب در این صورت شما هم تابعیت ایران را خواهید داشت و هم تابعیت افغانستان ولی به نظر بنده افغانستان چنین قانونی ندارد.

به هر حال برای تابعیت ایرانی شما مشکلی پیش نمیاد و مثل بقیه زنان ایرانی محسوب می شوید و از هیچ حق قانونی محروم نمی شوید،

صرفاً فرزندان شما از پدر افغانی نمی توانند شناسنامه دریافت کنند و باید پاسپورت یا کارت آمایش داشته باشند و بعداً می توانند به تبعیت از مادر تابعیت ایران را کسب کنند.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله شما تابعیت ایرانی را از دست نخواهید داد

و شما باید ابتدا به وزارت کشور درخواست بدهید
و تمام مشخصات زوج را اعلام نمایید
و اجازه ازدواج اخذ نمایید
و ...

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
اری ایرانی هستید
باید جهت ازدواج مجوز رسمی اخذ نمایید