مشاوره حقوقی رایگان - سود شراكت

با سلام. شخصی چند سال پيش مبلغی را به عنوان مشاركت در كار به من داد تا در فعاليت تجاری (مغازه) از آن استفاده كنم و به ايشان سود بدهم. متأسفانه به دليل مشكلات اقتصادی دچار ورشكستگی شدم و نتوانستم سودی به ايشان بدهم ولی به ايشان گفته ام كه اصل پول را پرداخت می كنم. ايشان اصرار دارد كه بايد سود پول هم پرداخت شود در صورتی كه در رسيدی كه بابت دريافت پول به ايشان داده ام هيچ درصد و يا مبلغی به عنوان سود ذكر نشده و فقط نوشته شده بابت مشاركت. آيا وقتی فعاليت من زيان داشته ايشان می تواند سود را مطالبه كند يا خير؟

پاسخ ها :

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام ، پیشنهاد می شود بدواً ایشان را به موجب اظهارنامه دعوت نموده و در جلسه ای که دو شاهد (ترجیحا مرد) وجود داشته باشند، نسبت به حسابرسی ایام شراکت اقدام نمایید و سعی کنید که امر به صلح و سازش خاتمه یابد،در نظر داشته باشید با توجه به این که مشارکت مورد بحث با توجه به قصد طرفین مشمول مقررات عقد مضاربه در قانون مدنی می گردد، شما اصولاً در صورت نقصان اموال ایشان مسئولیتی ندارید مگر اینکه در این خصوص سهل انگاری نموده باشید.

مجيد پشنگ پور

جناب آقای مجيد پشنگ پور:

سلام
بحث شرکت مدنی در قانون مشخص است
اگر ضرر و زیان و سود باشد به میزان سهم شرکا در آن شریکند
ولی هر شریکی میتواند دروهرزمان تقاضای اصل پول خود را کند
که آنوقت باید محاسبه شود