مشاوره حقوقی رایگان - آیا ایجاد تغییرات در مشاعات ((غیرقابل دسترسی بدون اجازه ی همسایگان غیرقانونی است؟

سلام

ما در یک آپارتمان سه طبقه زندگی می کنیم که بالای واحد ما دو واحد کوچکتر قرار دارند. این دو واحد دارای یک بالکن یکدست هست که با دو دیوار با ارتفاع های کوتاه (کمی کمتر از جانپناه های ایوان) به سه قسمت نامساوی تقسیم شده؛ یکی از قسمت ها متعلق به واحد شرقی و یکی دیگر از قسمت ها مربوط به واحد غربی می باشد این دو قسمتِ بزرگ از نظر مساحت با هم برابرند ولی یک قسمت کوچکتر در وسط نیز هست که با دو دیوار کوتاهِ یاد شده و در وسط ایوان ها تفکیک شده و نه متعلق به واحد شرقیست و نه غربی هر چند که دسترسی به این فضا فقط برای همین دو واحد و از طریق ورود به بالکن هر یک مُیسر است. این فضای کوچک از یک طرف به حیاط و از طرف دیگر به پلکانی مُشرف است که مشاع بوده و راه پله ی دسترسی به همین واحد هاست. در بالای این دو واحد، واحد دیگری قرار ندارد و پشت بام است. به نظر می رسد که این فضای کوچک که در بین ایوان های این دو واحد قرار دارد، جزءِ مشاعاتیست که برای سایر همسایگان بجز دو واحدِ مذکور، غیر قابل دسترسی و بلااستفاده است.

چند سال پیش، صاحب واحد غربی، بدون اجازه ی همسایگان و به صورت خودسرانه اقدام به تخریبِ یکی از دیوارهای این فضای کوچک کرد تا این فضا را به بالکن خود ملحق و فضای بالکن خود را گسترش دهد. با این کار و به علت ضرباتِ شدید پُتک و کُلنگ، کف این بالکن تماماً ترک خورده و در هنگام بارندگی، آب را از خود عبور می دهد. چون کف این بالکن در اصل همان سقف بالکن واحد پایینی (واحد ما) می باشد، تمام سقف ما تبله کرده و نقاشی و گچ کاری آن دچار ریزش شده و سالهاست که واحد غربی مسئولیت کار خود را نمی پذیرد و خسارتی به ما پرداخت نکرده.

اولاً می خواستم ببینم این همسایه با توجه به اینکه بخشی از مشاعاتی رو که برای ما غیرقابل دسترسی هست تغییر داده، آیا مرتکب کار غیرقانونی شده؟ و آیا بعد از گذشت چندین سال از این موضوع، ما می توانیم علیه ایشون طرح شکایت و ادعای خسارت کنیم؟

با تشکر

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

بله تصرف ایشان کاملا غیر قانونی میباشد و شما میتوانید بابت این مسأله دادخواست بدید و در مورد مسأله خسارت هم میتوانید اول تامین دلیل و بعد بر اساس آن خسارت بگیریذ

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله تصرف مشاعات فقط با موافقت تمام مالکان امکانپذیر است

شما باید ابتدا دادخواست تامین دلیل را مطرح نمایید تا توسط کارشناس رسمی موضوع در نظریه کارشناسی ذکر شود

و بعد باید دادخواست رفع تصرف عدوانی از مشاعات و اعاده وضع به حالت سابق و مطالبه خسارت را اقامه نمایید
و

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز ب بررسی بیشتر کارشناسی ملک دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد