مشاوره حقوقی رایگان - فروش ملک

سلام
یه مغازه را دربنگاه املاک فروختم
خریدار کل مبلغ ثمن معامله را چک 3ماهه داد . چک بنام خانمش بود . گفت حساب خانمم مشکل داره ظرف 3~4روز دیگر مشکل حل میشه چک ثبت میکنم 10روز دیگر به موعد پاس شدن چک مانده هنوز چک ثبت نکرده الان چک مثل سند عادی نشانه بدهکاری خریدار به من هست . باید چکارکنم
. ایا میتونم شاکی خریدار بشم ؟
یا صرفا صاحب حساب چک که خانم خریدار هست ؟

پاسخ ها :

سیدمسعود حیدری

جناب آقای سیدمسعود حیدری :

سلام از هر دونفر خانم و آقا امکان ثبت شکایت مطالبه وجه وجود دارد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

از خریدار شکایت کنید و باید اول اظهارنامه بدید و سپس دادخواست مطالبه مبلغ

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر در قرارداد قید شده باشد که در صورت پاس نشدن چک معامله فسخ است می توانید با ارسال اظهارنامه به خریدار اعلام کنید که چک را ثبت کند و اگر چک را ثبت کرد و یا اینکه بعد از ثبت پاس نشد می توانید معامله را طبق شرط قرارداد فسخ کنید که اگر شرط فسخ باشد با ارسال اظهارنامه فسخ قرارداد را اعلام می کنید و سپس دادخواست تنفیذ فسخ قرارداد می دهید.
توجه داشته باشید به هر حال برای ثبت چک حتماً به خریدار اظهارنامه ارسال کنید و بعد از ثبت اگر شرط فسخ نبود می توانید به دفتر خدمات قضایی مراجعه کنید و با عنوان کلاهبرداری شکایت کنید و در شکایت اعلام کنید که با تبانی با املاکی کلاهبرداری کرده است.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
مفاد قرارداد حائز اهمیت است

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام شما می توانید مطابق قرارداد خود عمل نمایید اگر حق فسخ در نظر گرفته شده است وصل نمایید و اعلام مبلغ را مطالبه کنید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
از جنبه چک، خانم طرف مقابل شما مسئولیت دارد و از باب قرارداد خود شخص مسئولیت قراردادی دارد. شما درباره چک علیه خانم ایشان بایستی اقداماتی را به انجام برسانید و مرتبط به ایشان نیست.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز به بررسی بیشتر و گفتگو متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله امکان دارد
شما باید بلافاصله اظهارنامه ارسال نمایید

و سپس با توجه به مفاد و شروط
مبایعه‌نامه ، دادخواست مناسب اقامه نمایید و

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام براساس مفاد قرارداد و چک اقدام کنید

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

به طرفیت خریداروهمسرش مطالبه وجه دهید قولنامه شما باید مورد بررسی قرار گیرد ممکن است شرط و شروطی مبنی بر فسخ شما در صورت تاخیر در پرداخت ثمن وجودداشته باشد

سیدرضاتقوی

جناب آقای سیدرضاتقوی :

باسلام جهت راهنمایی حقوقی مشاهده قرارداد ضرورت دارد

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام

در چنین حالتی، شما به عنوان صاحب مغازه می‌توانید شاکی خریدار باشید، زیرا خریدار مبلغ معامله را با چک پرداخت کرده است و این چک نشانه بدهکاری خریدار به شما محسوب می‌شود. از این رو، اگر چک پرداخت شده در تاریخ سررسید قابل پرداخت نباشد، می‌توانید به عنوان صاحب مغازه شاکی خریدار شوید و از طریق دادگاه مبلغ معامله را از خریدار دریافت کنید.