مشاوره حقوقی رایگان - استرداد انگشتر نامزدی

باسلام دخترم با پسری نامزد کرد و صيغه عقدموقت به مدت 6 ماه برایشان جاری شد ولی بعد از 1 ماه نامزدی به هم خورد ،آیا زوج میتواند شکایت کند و انگشتر را بگیرد

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند اگر هبه با‌شد
با وجود عین موهوبه قابل رجوع است

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام بله هدایا می‌بایست مسترد شود شما هم می‌توانید هزینه‌ها و هدایای خود را پس بگیرید

محمد صادقیان

جناب آقای محمد صادقیان:

سلام و عرض ادب خدمت شما
اولا مهریه دوران عقد بهش تعلق میگیره
همچنین بحث هدایا بستگی به مورد امکان تعلق یا عدم تعلق متفاوت هست

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
بله؛ این امکان وجود دارد. در حقوق مبحثی تحت عنوان استرداد هدایای دوران نامزدی وجود دارد که زوجین و خانواده‌ای آنها می‌توانند بعد از انحلال ارتباط نسبت به عودت آنها اقدام کنند.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

استرداد کالاها و هدایا نامزدی در صورت موجود بودن عین مال در قانون قابل پذیرش است و باید دادخواست دهید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله
مهریه و هدایای دوران نامزدی قابل مطالبه است اگر

حسن فضایلی راد

جناب آقای حسن فضایلی راد :

در صورت موجود بودن میتواند مسترد کند ولی اگر تلف شده باشد، اگر بدون تقصیر باشد قابل استرداد نیست ولی اگر در اثر تقصیر تلف شود مثل یا قیمت آن قابل مطالبه هست

سیده فاطمه کریم الحسینی

سرکار خانم سیده فاطمه کریم الحسینی :

باسلام
اگر عین آن موجود باشد بله میتواند اما معمولاً اثبات آن دشوار است چون دختر وجود انگشتر را انکار میکند و میگوید آن را فروخته ام.

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

چنانچه عین آن موجود می باشد بله

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

اگر زوجه مدعی فروش انگشتر بشود دیگر نمی تواند آن را استرداد کند

سیدرضاتقوی

جناب آقای سیدرضاتقوی :

باسلام اگر انگشتر بعنوان مهریه بوده خیر والا باید انگشتر را پس بدهد

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام

در این موارد انگشتر نامزدی به عنوان هدیه به نامزد داده می شود و در صورتی که نامزدی به هر دلیلی به هم بخورد، عادتاً انگشتر نامزدی به طرف دیگر باز نمی گردد. با این حال، اگر در ضمن عقد، شرایط خاصی در مورد استرداد هدایا توافق شده باشد، طرفین باید به این شرایط عمل کنند. در هر صورت، شکایت از نامزد به دلیل خاتمه نامزدی ممکن نیست
ولی استرداد انگشتر نامزدی، طبق مقررات مربوط به هبه قایل اجراست. البته. بهترین راه حل در این موارد، مذاکره و توافق دو طرف است.