مشاوره حقوقی رایگان - بیمه بیکاری

باسلام بنده 50ماه سابقه بیمه دارم سه ماه پیش اخراج شدم از شرکتم به بیمه بیکاری اقدام کردم کارت پایان خدمت ندارم. لطفا راهنمایی کنید باتشکر

پاسخ ها :

سكينه  حدادي

سكينه حدادي :

با سلام
حذف الزام به ارائه کارت پایان خدمت در مدارک بیمه بیکاری

دو نفر از متقاضیان بیمه بیکاری طی شکایتی از هیات عمومی دیوان عدالت اداری درخواست کرده اند تا بخشنامه شماره 231777 مورخه 1/12/1394 وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابطال شود. در بخشنامه مزبور با مد نظر قراردادن ماده 10 قانون کار و ماده 1 قانون بیمه بیکاری و قانون نظام وظیفه عمومی دریافت مقرری بیمه بیکاری را منوط به داشتن پایان خدمت نموده است.

یکی از دلایل شاکیان برای ابطال بخشنامه فوق این است که در ماده 10 قانون نظام وظیفه الزام پایان خدمت برای دریافت مستمری است نه مقرری. بنابراین تسری این ماده قانونی را به بیمه بیکاری درست ندانسته اند.

دلیل دیگر ارائه شده برای ابطال بخشنامه مزبور عدم صلاحیت مرجع صدور بخشنامه است که اداره کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری صلاحیت وضع قوانین و مقررات را ندارد.

در نهایت هیات عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ 1397/10/18 پس از رسیدگی به پرونده شماره 1726/96 رای وحدت رویه شماره 1932 را به شرح زیر صادر نموده و ضمن وارد دانستن شکایت بخشنامه شماره شماره 231777 مورخه 1/12/1394 اداره کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را ابطال نمود.

هیات عمومی دیوان عدالت اداری این بخشنامه را از حیث محتوا و ماهیت قابل ابطال ندانسته ولی از این نظر که بخشنامه توسط شخص غیرصلاحیت دار صادر شده و از حیث خارج بودن از حدود اختیارات مقام صادر کننده این بخشنامه را ابطال کرده است.
بنابراین تا صدور مصوبه جدیدی در خصوص مدارک بیمه بیکاری و اینکه آیا کارت پایان خدمت جزو مدارک بیمه بیکاری باشد یا نه این رای لازم الاجرا است.
از این رو متقاضیان دریافت مقرری بیمه بیکاری که دارای کارت پایان خدمت نیستند و فقط به خاطر فقدان کارت پایان خدمت از دریافت بیمه بیکاری منع شده اند می توانند به استناد به این رای دیوان از حق خود بهره مند شوند.

يحيي  چقازردي

جناب آقای يحيي چقازردي :

با سلام در اولین قدم شما ابتدا میبایست نسبت به کارت پایان یا معافیت درخدمت را اخذکنیدبعد روند قضایی پرونده رو از دیوان عدالت اداری درخواست کنیدچراکه دادخواست شما بمحض اطلاع محکمه ی قضایی از نداشتن کارت ردمیشود.