مشاوره حقوقی رایگان - شکایت از کارفرما

سلام. بنده 4 ماه برای یه شخص توی مغازش کار میکردم روزی 12 ساعت. با این حال حدود روزی 30 تومن بیشتر به توافق نرسیدیم ضمن اینکه نه منو بیمه کرد نه قرارداد نوشت. آخرشم حقوقم رو کامل نداد و منم مدرکی ازش ندارم. از اونجایی که من خودمو از کارگاهی دیگه در اون مدت بیمه کردم، میخواستم بپرسم اگر بخوام شکایت کنم از کارفرما، آیا همین مسئله که من روزی 12 ساعت واسش کار میکردم اما بیمه از جایی دیگه برای رد میشده باعث مشکل میشه یا نه؟ و اینکه چه ادعایی میتونم داشته باشم از کارفرما؟

پاسخ ها :

مهدی مقدم

جناب آقای مهدی مقدم :

سلام. بموجب قانون کاروتامین اجتماعی ، کارگر به محض ورود به محیط کاریعنی ازروز اول میبایست بیمه وحقوق ومزایای وی دقیقا طبق قانون کارپرداخت گردد.
وهرگونه توافق باکارگر مبنی بر حقوق کمتر یا عدم بیمه فاقد اعتبار وکارگر میتواند بامراجعه به سازمان تامین اجتماعی یا اداره کارتقاضای بازرسی کارگاه جهت اثبات کارکردن وی درآن محل نموده ودرمرحله بعد اقدام به شکایت از طریق این ادارات بابت بیمه، سنوات وکلیه حقوق قانونی خویش اقدام نماید.
همچنین ارسال لیست بیمه از محل دیگر منعی ندارد.
موفق باشید.