مشاوره حقوقی رایگان - مبایعه نامه

مادر بزرگ من سال 90 حق کسب و پیشه یک مغازه رو به پدرم واگذار کرده. این واگذاری در قولنامه بنگاه انجام میشه و توی مبایعه نامه ذکر میشه که این واگزاری بدون انتقال وجه و رایگان است با رضایت طرفین در صحت و سلامت و قطعی و غیر قابل برگشت است. آیا الان مادربزرگم میتونه مغازه رو پس بگیره یا مبایعه نامه رو باطل کنه؟ یکی از دوستان گفتن چون پولی ردوبدل نشده میتونه پس بگیره چون یکی از ارکان اصلی بیع وجود ثمن است. اما توی ماده 190 قانون مدنی همچین چیزی اشاره نشده. در ضمن آیا میتونیم معامله رو هبه تلقی کنیم؟؟ چون در متن مبایعه نامه دو مرتبه کلمه واگذاری ذکر شده و گفته شده پولی ردوبدل نشده و رایگان است. هرچند کلمه هبه صراحتا وجود نداره و هبه مادر به فرزند قابل برگشت نیست. ممنون اگر راهنمایی بفرمایید.

پاسخ ها :

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام، در این خصوص مطابق قانون روابط موجر و مستاجر انتقال حق کسب و پیشه در فرض وجود حق انتقال باید به موجب سند رسمی به عمل امده فلذا انتقال این حق با اوصافی که شما ذکر می کنید باطل و بلا اثر است.

جبار مبارکی

جناب آقای جبار مبارکی :

بله میتونه از هبه خود رجوع کنه امکان مشاوره بیشتر در دفتر فراهم میباشد .