مشاوره حقوقی رایگان - مواد 120و241

منظور از :به استنادا به مواد 120و 241 قانون مجازات اسلامی و قاعده فقهی درا محرز نمی باشد لذا دادگاه مستندا به مواد 4 و 340 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 قرار منع تعقیب صادر و اعلام می نماید، یعنی چی؟

پاسخ ها :

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام، در فقه؛ از قاعده‌ای بحث می‌شود که مشهور به قاعده «درء» است. نام این قاعده از روایت یا روایاتی گرفته شده که ماده «درء = منع» در آن به‌کار رفته است. و معنای کلی‌اش این است: «از افرادی که متهم به خطا و عصیانی هستند که موجب حَدّ(قصاص یا تعزیر) ‌شود؛ با وجود شبهه‌ای که مورد قبول عقلا باشد، آن حد یا قصاص یا تعزیر برداشته می‌شود». مدرک این قاعده روایت نبوی(ص) است که دلالت و محتوای آن مورد قبول علمای امت اسلام قرار گرفته است.موفق باشید

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام ،ضمن تایید فرمایش همکار عزیز، منظور این است که در وقوع جرم شبهه وجود داشته و مقام تحقیق دادسرا وقوع جرم را احراز نکرده پس قرار منع تعقیب صادر نموده اند.