مشاوره حقوقی رایگان - عدم کاهش خواسته

سلام. علیه کسی دعوای خلع ید بابت سی هزار متر زمین داده ام و خوانده در جلسه دادرسی ده هزار متر قولنامه ارایه کرده است. آیا قاضی حکم به خلع ید مابقی زمین که بیست هزار متر می شود می دهد ؟ ( اگر درخواست کاهش خواسته ندهم آیا باز هم قاضی می تواند حکم به خلع ید مابقی زمین که در تصرف خوانده است بدهد ؟)

پاسخ ها :

سیداکبر سیدکریمی

جناب آقای سیداکبر سیدکریمی :

باسلام
شما براساس چه مدرکی مالک سی هزار متر زمین هستید؟اگر مالکیت شما بر زمین محرز باشد حتی اگر طرف مقابل قولنامه ده هزار متری ارایه دهد مالکیت مشاعی خواهد بود و از کل زمین خلع ید می شود

سامان هادی بیگی

جناب آقای سامان هادی بیگی :

سلام
دراملاک مطابق قانون ثبت کسی مالک شناخته میشودکه سندرسمی بنامش باشد بنابراین ارایه قولنامه اثبات مالکیت نمی کند لکن دردعوای خلع ید باید ارکان ان احرازشود یعنی مالکیت خواهان به موجب سندرسمی و تصرف عدوانی خوانده که درسوال مطروحه ارایه قرارداد نشان دهنده تصرف مشروع خوانده است واگراحرازشودتصرفات خوانده مشروع است دادگاه بایدقراررددعوای دعوای خلع ید راصادرکند