مشاوره حقوقی رایگان - سهم الارث

با عرض سلام و خسته نباشید / اگه منو دقیق راهنمایی کنید ممنون میشم/ برادرم مقداری پول در یکی از بانکهای غربی دارد که متاسفانه در ایران فوت کرده و تابعیت کشور خارجی هم ندارد و یک پسر و همسر دارد اکنون می خواستم بدونم من به چه شکل میتوانم به نیابت از مادرم سهم ارث برادرم را در خارج از کشور دریافت کنم و سهم الارث مادرم چقدر میشود البته پدرم هم در قید حیات میباشد و باتوجه به اینکه بانکها در تحریم هستند چگونه باید در ایران اقدام کنم و برای مراحل خارج از کشور باید چکار کنم/ ممنون از شما

پاسخ ها :

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام ، پدر و مادر شما هر کدام یک ششم اموال برادر مرحوم تان را ارث می برند، در ایران نسبت به انحصار وراثت برادرتان اقدام کنید و سپس نسبت به تحریر ترکه اقدام کنید و در خصوص اموال ایشان در خارج کشور به شورای حل اختلاف میزان و محل آن را ضمیمه دادخواست نموده و در خصوص آن حسب مواد 291 و 292 قانون آیین دادرسی مدنی و یا ماده واحده مربوط به تعاون قضایی مصوب 1309 ، از ناحیه شورای حل اختلاف تقاضای نیابت قضایی بین المللی کنید.
از آنجا که در شوراهای حل اختلاف این مسئله کمتر سابقه دارد پیشنهاد می شود از وکلای توانمند در این زمینه استفاده نمایید.