مشاوره حقوقی رایگان - الزام تنظیم سند رسمی مال هبه شده

با سلام و احترام ؛
در سال 93 پدرم قطعه زمینی به مساحت 447 متر را به عنوان هدیه عروسی به اینجانب هبه نمودند ( تمامی هزینه های عروسی توسط خودم پرداخت گردید و پدرم حتی یک ریال نیز نه دادند و نه هزینه کردند) و طی یه فقره سند عادی هبه نامه ای تنظیم کردند و در متن هبه نامه به صراحت هبه زمین مذکور را اعلام داشتند و با امضا و اثر انگشت هبه نامه را تایید نمودند و دو تن از خواهرانم و مادرم به عنوان شهود هبه نامه را با امضا و اثر انگشت تایید نمودند و هبه نامه به تایید رئیس شورای محل نیز رسید و تایید و مهر شورا نیز دارد . این در حالی است که من برادر ندارم و تنها پسر خانواده هستم . در سال 95 اینجانب اقدام به خاکبرداری و دیوار چینی اطراف زمین و نصب درب نمودم و در سال 96 اقدام به ساخت منزل مسکونی ( در حدود 100 متر ) نمودم و درسال 97 عملیات اجرایی ساخت منزل مسکونی به پایان رسید و در انجا ساکن شدم و بعد از ان اقدام به کاشت نهال و درختان مثمر نمودم . لازم به ذکر است که ملک مورد هبه و منزل مسکونی که در زمین هبه شده ساختم و در آن ساکن هستم در تصرف این جانب میباشد . چندی قبل از پدرم خواستم که سند زمین هبه شده را به صورت رسمی به من منتقل نماید اما متاسفانه پدرم فرمودند که سند به نامت نمیکنم و ادعای واهی و بی اساسی را مطرح میکنند که اصلا از اساس کذب محض است و تماما زاییده تخیلات فکری ایشان است . ( پدرم چند سالی است که به شدت درگیر بیماری اعتیاد است ) و میفرمایند هر کاری میخای بکنی بکن ، حتی گفتند برو شکایت کن . این در حالی است که مادر من و خواهر من که شاهد این هبه نامه هستند نیز به پدرم گفتند که سند را به نامش کن و چندین مرتبه مادرم و خواهرم به پدرم گفتند که اون خونه مال اینه زمین رو دادی بهش برو سند بزن براش ، اما پدرم با جبهه گیری غیر منطقی از انتقال سند سر باز می‌زند و حتی متوجه شدیم که تصمیم به فروش زمین به همراه خانه ای که من ساختم هم داشته اما ما متوجه شدیم و اجازه فروش ندادیم ، حال سوال من این است که با توجه به اوصاف بالا ، آیا من می‌توانم ؛
1_پدرم را الزام به تنظیم سند کنم ؟ و از پدرم در این خصوص شکایت کنم ؟ و یا طرح دعوی کنم ؟
2_ آیا شهادت مادر و خواهرم برای دادگاه کفایت می‌کند؟
3_آیا اینکه پدرم میفرمایند یه روز بخشیدم ، الان میخام پس بگیرم ، ادعای محکمه پسندی است ؟
4_ با توجه به اینکه اصل هبه نامه نزد من موجود است مدارک و یا موارد دیگری نیز برای اثبات اصل هبه مورد نیاز است ؟
5_آیا شهادت مادر و خواهرم که هر دو خانم هستند مورد تایید دادگاه هست و کفایت میکند ؟ یا اینکه حتما باید یک نفر شاهد مرد نیز در دادگاه حاضر شود ؟
6_ با توجه به اینکه در متن هبه به صراحت نوشته شده که فرزندم میتواند به نفع خود نسبت به تنظیم سند در دفتر خانه اقدام نماید و زن و فرزندانم نیز نمی‌توانند هیچ ادعایی داشته باشند ، آیا من می‌توانم یک طرفه و بدون اقامه دعوی نسبت به تنظیم سند اقدام نمایم ؟ یا اینکه حتما باید از پدرم شکایت کنم ؟ ( که خدا رو گواه میگیرم که قلبا راضی به اینکار نیستم ولی چه کنم که خونه و زندگیم اونجاست و تمام دارو و ندارم رو خرج ساخت اونجا کردم ، و مجبورم .)
زمین مذکور در یکی از روستاهای استان مازندران است .
ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید .
با تشکر

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

لطفاً سوالتان را مختصر و مفید مطرح کنید تا دقیق‌تر بررسی و راهنمایی شوید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
بله شما باید دادخواست اثبات وقوع عقد هبه و اثبات مالکیت و الزام به تنظیم سند رسمی به طرفیت واهب اقامه نمایید

بله حتما شما باید شهود خود را به دادگاه معرفی نمایید

خیر مطلقا امکان رجوع از هبه توسط
واهب وجود نخواهد داشت مطلقا

شما باید الزاما دادخواست اقامه نمایید
و میتوانید از طریق بنیاد مسکن پیگیری نمایید

علي  امراللهي

جناب آقای علي امراللهي :

سلام هیچ مسئله ای ندارد ، در صورت استنکاف از صدور سند میتوانید الزام ایشان را بخواهید

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

خیر بعید است بدون اقامه دعوی حقوقی به نتیجه رسید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
احتیاج است که مدارک و مستندات مربوطه پیرامون موضوع مورد بررسی و تحت مطالعه قرار گیرد.

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

سلام بله اثبات هبه و الزام به تنظیم سند رسمی کنید به شهادت مادر وخ‌اهران استناد کنید اگر شما هبه را تصرف کردید نمیتوانند رجوع کنند بله شهادت آنها مناسب است
حتما طرح دعوای حقوقی کنید

محمد  رضايي

جناب آقای محمد رضايي :

سلام با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است