مشاوره حقوقی رایگان - اذن پدر برای کار دختر

با سلام
من یک دختر 26 ساله .
و پدرم جانباز اعصاب و روان هستش.
پدرم به صورت بی منطقی حتی در مورد محل کارم هم تصمیم میگیره و چون برای اکثر شغل های دولتی یکی از مدارک مورد نیاز اذن والد هستش ،من دارم پیشنهادات کاری زیادی رو از دست میدم.
همچنین برای ازدواج هم باش مشکل دارم
چ کار باید کرد؟

پاسخ ها :

علی تقوی

جناب آقای علی تقوی :

باسلام ودرود بهترین دوستتان پدرومادرتان هستند ولیکن شما مستقل هستید

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

در چه مواردی دختر بدون اجازه پدر میتواند ازدواج کند ؟
1. اگر دختر باکره نباشد.

2. دختری که همسر وی فوت کرده یا طلاق گرفته باشد برای ازدواج مجدد به اجازه پدر نیاز ندارد .

3. اگر پدر دختر بدون دلیل منطقی و موجه اجازه ازدواج به دخترش ندهد از این رو دختر با معرفی مردی که قرار است با او ازدواج کند به دادگاه و گرفتن اجازه از دادگاه مدنی خاص می تواند به دفتر ازدواج مراجعه کرده و ازدواج خود را ثبت کند .

نکته : قبلاً در قانون قدیمی پدر برای اعلام کردن دلیل عدم اجازه خود 15 روز فرصت داشت اما در قانون جدید دیگر این مهلت وجود ندارد .

4. دختری که باکرگی خود را به هر دلیلی از جمله بیماری ، رابطه نامشروع و .. از دست داده باشد برای ازدواج دیگر نیازی به اجازه پدر ندارد .

5. اگر پدر دختر به او اجازه ازدواج ندهد اما جد پدری وی این اجازه را بدهد ، دختر میتواند ازدواج کند .

ازدواج بدون اذن پدر

در چه مواردی اجازه پدر برای ازدواج دختر لازم است ؟
در صورتی که دختر باکره باشد برای ازدواج موقت و یا دائم نیازمند اجازه پدر است .

نکته : اگر دختر باکره ازدواج کند و بعد از ازدواج باکره بماند و طلاق بگیرد برای ازدواج مجدد نیز نیازمند اجازه پدر است .

قابل رجوع بودن اذن پدر برای ازدواج دختر :
اجازه پدر یا جد پدری برای ازدواج دختر قابل رجوع است به این گونه که آنها می توانند امری که به آن اذن و اجازه داده‌اند را تغییر دهند و اگر دختر بدون اذن آنها ازدواج کند عقد وی غیر نافذ است .

نکته : اذن ازدواج به شخص دیگری ، واگذار نمی شود برای مثال پدر دختر ، نمی تواند اجازه ازدواج را به برادرش واگذار کند .

وکیل ازدواج بدون اذن پدر :
ازدواج دختران بدون رضایت پدرانشان از امور حقوقی است که نیازمند مشورت و راهنمایی وکیل و یا مشاور حقوقی است زیرا آنها با تجربیات و دانایی خود در این زمینه به بهترین شکل می توانند از حقوق موکل دفاع کنند . در صورت نیاز به وکیل متخصص حقوقی از طریق راه های ارتباطی با وکیل نادری تماس حاصل فرمایید .