مشاوره حقوقی رایگان - مابه التفاوت اضافه متراژ ملک

سلام
ما 12 سال پیش به صورت قولنامه ای زمینی کشاورزی به متراژ 40000 متر خریدیم.
الان فروشنده میگه 6000 متر اضافه اومده زمین،باید مابه التفاوت رو بدین
ما هم میگیم باید سند بزنی تا مابه التفاوت روبدیم.
دوتا سوال داشتم:
1.میتونه بعد 12 سال اضافه متراژ رو بگیره؟
2.ما چی میتونیم بگیم سند نزنی اضافه متراژ نمیدیم؟
3.قیمت مابه التفاوت به نرخ روز معامله حساب میشه یا نرخ روز الان؟
پیشاپیش از توجهتون سپاسگزارم

پاسخ ها :

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

1.بله
2. اگر زمین دارای سند هست میتوانید الزام به تنظیم سند علیه ایشان مطرح کنید و شرایط بستگی به قرارداد شما دارد اگر زمین را از قرار متری فلان مقدار خریده‌اید باید اضافه متراژ را نسبت به آن 6000 متر به نرخ روز بپردازید اگر کل زمین را در برابر کل ثمن قرار داده‌اید و متراژ زمین را در قرارداد به طور تقریبی قید کرده‌اید باز هم به این علت که 6000 متر مقدار کمی نیست و قابل اغماض نیست باید اضافه متراژ را به نرخ روز محاسبه و بپردازید