مشاوره حقوقی رایگان - شراکت در کار و سرمایه

اینجانب در سال 97 با اقایی مشارکت نامه در یک مغازه اجاره ای مبنی بر اینکه تمام مسئولیتها بر عهده من و ایشان فقط یک سهم ازدو سهم از سود مغازه پس ازکسر هزینه ها و همچنین اموال موجود در مغازه را یک سهم از سه سهم و دو سهم دیگر در سود و اموال به من تعلق گیرد علارقم میل باطنی اینجانب و با ازار اذیت و بستن مداوم مغازه اینجانب را در معذورات قرار داده و مجبور به امضا و اثر انگشت با حضور شاهدین شدم ایا بصرف داشتن اجاره نامه بنام خودشان بدون هیچگونه فعالیت و همچنین بدون هیچگونه سرمایه اولیه ایا این مشارکت نامه با امضا اینجانب قابل قبول هست ؟
دوم تاریخ انقضا ندارد من اطلاعات قانون تجارت را نمیدانستم و ایشان کامل در جریان بوده ایا این مشارکت نامه همچنان پابرجا هست چنانکه من در ان مغازه کلی سرمایه ریالی خانواده ام بمن داده ان همچنین با وضعیت گرانی و ضرر وزیانها هزینه ها پولی برای سود باقی نمیماند ایا همچنان باید سود به ایشان پرداخت کنم ؟
در سال 1399 خرید نامه و مبایعه نامه که 4 دانگ از همان مغازه را من خریدم و دو دانگ را ان اقا خریداری کردیم ایا با اینکه در سالهای قبل من به ایشان پول پرداخت کردم و بعد از خرید نامه هم به ایشان ماهیانه پول پرداخت کردهام ایا بعد از خرید نامه مبایعه نامه همچنان بقوت خودش باقی است در مورد شکایت ایشان که میگویند من همچنان شریک در اموال سرمایه و سود هستم چه باید کرد؟
همچنین من بعد از سال 1401 بمدت یکسال و 7 ماه است که پولی پرداخت نکردم چون ایشان 2 دانگ خود را بمن اجاره نمیدهد و میگوید همچنان باید بامن شریک باشد و طبق مشارکت نامه تا همیشه شریک هستم یعنی هم باید سود هم باید امول و هم باید اجاره 2 دانگ را به ایشان بدهم با وجودی که خودشان از دادن اجاره نامه امتناع کردن بلاتکلیف مانده ام چطور میتوانم ادعا نمایم که ایشان هیچ اورده و سرمایه و تلاشی و مسئولیتی در مغازه ندارد و ان مشارکت نامه علارغم میل باطنی من تحت فشار بودن توسط ایشان امضا کردم مغازه من خوار بار فروشی هست ایشان مغازه را بست بمدت یکهفته تمام مواد غذایی که حاصل زحمت من بود خراب میشد بارها و بارها این کارو کرد و باعث شد من ضرر ببینم او مجبور شدم شراکتنامه را امضا کنم اما سالها گذشته و شاهدی ندارم
لطفا راهنمایی کنید سپاس فراوان از عنایت شما

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
بله قرارداد شراکت معتبر است
بله ایشان در سود و زیان شریک شما هستند

با توجه به اینکه قرارداد شراکت ، دارای مدت و تاریخ انقضا نمیباشد با شرایطی خاص امکان ابطال آن وجود خواهد داشت

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
جهت ارائه اظهارنظر دقیق حقوقی لازم است که مدارک و مستندات مربوطه مورد بررسی و تحت مطالعه قرار گیرند.