مشاوره حقوقی رایگان - تحت تکفل

سلام.بنده طلاق گرفتم.مادرم بازنشسته کشوری.وپدرم بازنشسته تامین اجتماعی.پدرم فوت کرده اند.ایا میتوانم تحت تکفل مادرم باشم‌.

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
امکان اخذ مستمری پدر وجود خواهد داشت

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

منظور شما از تحت تکفل مشخص نیست شما بالای 18 سال هستید و مستقل مزایای قانونی از پدر و مادر زنده شما به شما تعلق نمیگیرد

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
اگر بتوانید تحت تکفل مادر قرار بگیرید در نهایت حقوق مستمری ایشان به شما تعلق خواهد گرفت.
در مورد پدر به دلیل اینکه در زمان حیات ایشان به موجب تأهل، تحت تکفل ایشان نبودید مستمری تعلق نخواهد گرفت.

سید احمد نورالدینی

جناب آقای سید احمد نورالدینی :

سلام میتوانید از پدر فوت شده مستمری بگیرید ولی مادر چون زنده اس لزومی نداره تحت تکلف قرار بگیرید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
مستمری پدر را می‌توانید دریافت کنید
اگر مجرد باشید و فاقد شغل

فرشته عباس پور

سرکار خانم فرشته عباس پور :

سلام، مستمری پدرتان با توجه به حائز شرایط بودنتان ، به شما تعلق می‌گیرد.

سجادپرویزی

جناب آقای سجادپرویزی :

بازماندگان واجد شرایط بیمه شده متوفی در یکی از حالات زیر استحقاق دریافت مستمری بازماندگان را خواهند داشت:

1- در صورت فوت بیمه شده بازنشسته (بند 1 ماده 80 قانون)
2- در صورت فوت بیمه شده از کارافتاده کلی مستمری بگیر (بند 2 ماده 80 قانون)
3- در صورت فوت بیمه شده‌ای که در 10 سال آخر حیات خود حداقل حق بیمه یک سال کار، مشروط بر اینکه ظرف آخرین سال حیات حق بیمه 90 روز کار را پرداخت کرده باشد. (اصلاحیه بند3 ماده80 قانون)
- چنانچه بیمه شده فاقد شرایط مقرر در این بند باشد، ولی حداقل 20 سال سابقه پرداخت حق بیمه را قبل از فوت پرداخت کرده باشد. (تبصره 2 اصلاحیه بند3ماده80 قانون)
- در صورتی که بیمه شده متوفی فاقد شرایط مقرر در این بند بوده لیکن دارای سابقه پرداخت حق بیمه بین یک تا 20 سال باشد. (تبصره 3 اصلاحیه بند3 ماده 80 قانون و قانون تعیین تکلیف تامین اجتماعی اشخاصی که 10 سال و کمتر حق بیمه پرداخت کرده‌اند.)
4- در مواردی که بیمه شده در اثر حادثه ناشی از کار یا بیماری‌های حرفه‌ای فوت کند. (بند 4 ماده 80 قانون
فرزند اناث متوفی: در صورتی که فاقد شغل و شوهر باشد
بله امکان پذیر است

مینا علوی

سرکار خانم مینا علوی :

شما میتوانید از حقوق پدرتان درخواست کنید به شما تعلق میگیرد