مشاوره حقوقی رایگان - قیم بچه برادر

با عرض سلام بنده برادرم 30 ساله فوت کرده و یک دختر 3 ساله داره از خانمش هم جدا شده بود از جده پدری فقط مادرم در قید حیاط پدر بزرگ و مادر بزرگ ندارم پدر خودمم فوت کرده مادرمم سالخورده و ناتوان و مریض بنده به عنوان عموی بچه البته 1 برادر بزرگتر هم دارم بنده متاهل هستم چطوری میتونم قیم بچه برادرم بشم متاسفانه مادر بچه ازدواج مجدد میکند و دوباره جدا میشود در حال حاضر بچه پیش مادرش هست حضانت او را دارد ولی من میخوام قیم بشم چه راهی دارد ایا شدنی هست من میتوانم برادرم وقتی در قید حیات بود شکایت های مختلفی در مراجع قضایی از خانم کرده بود چون این زن صلاحیت ندارد بنده میتوانم قیم بشوم راهنمایی میخواستم ؟

پاسخ ها :

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام، در ماده 1173 قانون مدنی آمده است: «هر گاه در اثر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که طفل تحت حضانت اوست، صحت جسمانی و یا تربیت اخلاقی طفل در معرض خطر باشد، محکمه می‌تواند به تقاضای اقربای طفل یا به تقاضای قیم او یا به تقاضای رئیس حوزه‌ٔ قضایی هر تصمیمی را که برای حضانت طفل مقتضی بداند، اتخاذ کند». بنابراین اگر پدر یا مادر فاقد صلاحیت لازم برای نگهداری فرزند باشند، حق حضانت با تصمیم دادگاه تعیین و تکلیف می شود.