مشاوره حقوقی رایگان - موضوع مشکلی در قراد داد اجاره بین مالک و مستاجر

روز بخیر
خانمی هستم که درمغازم ۵سال مستاجر هستم قرادادمان دستی و غیر محضری است بعلت فرار مالکان از مالیات. تابحال در قرارداد اجاره مالیات شغلی رابنده میدادم البته مالکان که دونفر هستند ابتدا پرداخت میکردند ولی بعد از من میگرفتند زیرا در اداره مالیات وانمود کرده بودند که خودشان مشغول کارند و مالیات اجاره را به این ترتیب نمیدادند و از من میخواستن از هر ارگانی آمدند بگویم خواهرزادشون هستم تا اواخر پارسال که از دارایی نامه اوردن برای مالکان و ازمن خواستند بابت دریافت نامه امضاکنم و سمتم را بنویسم گفتم خواهرزاده گفتن یابنویس فروشنده یا کارمند من گفتم فروشنده نیستم سرانجام امضای کارمند ازمن گرفتن و ماجرایی مشکل ساز برای من ازین جا شرو شد حالامالکان من میگن چون تو باعث شدی که بفهمن ما اینجا خودمان مشغول نیستم و اسم شما که در مالیات بنام مستاجر نیست اسم شما رو کارگر رد کردند البته بنده چنین قصدی نداشتم منو تو شرایط قرار داد اون اقای نامه رسون و گفتن دارایی شمارو فروشنده میدونند و از ما مالیات حقوقی میگیرن که شما باید پرداخت کنی. من میدانم که تا ۲ میلیون معاف از مالیات است ولی انگار مالکان یه پولی بابت یه جریمه ای احتمالن دادن که من بی تقصیرم ولی الان منو تحت فشار گذاشتن که مالیات حقوقی را هم باید بدهی بنده مالیات شغلی و حق عضویت بابت سند مالکیت که بنام مالک است راپرداخت میکنم وآنها که حتی مالیات اجاره هم پرداخت نمیکنند تمام هزینه ها را بمن تحمیل کردند و من نمیتونم دفاع کنم فقط میفهمم که دارن اجحاف میکنن
ضمن اینکه در این ۵سال هیچگاه نگفتم مستاجرهستم وبه نحوی دوستانه هرچندنابخردانه نتوانستم ازحقوق مستاجری خودم استفاده کنم حالا موضوع جدیدتری پیش آمده که من هیچ اطلاعاتی نداشتم وناخواسته منو توی یه پرداختهای ماهانه اجباری میخوان قرار دهند بنابراین
یک بنددرقرداد من اضافه کردند که در قردادقبلی وجودنداشت با این مضمون
موجر ملزم است در زمان تخلیه نهایی و با تسویه حساب کلیه بدهیهای زمان اجاره(شارژ،آب،برق،گاز،تلفن،حق صنف،کلیه بدهیهای ناشی از شغل مربوطه تامین اجتماعی،مالیات شغلی،مالیات ناشی از استخدام) نسبت به استرداد قرض الحسنه دریافتی از مستاجر با اخذ رسید اقدام نمایید.

پاسخ ها :

محمدرضا   تعلیمی

جناب آقای محمدرضا تعلیمی:

با سلام:
بالاخره شما یا میبایست مستاجر باشید یا نباشید تا قضایا حل شود .چه آنکه در صورتی که مستاجر باشید کلیه حقوق مستاجری شامل حالتان میشود و اینکه قرارداد محضری یا غیر مجضری باشد تاثیری در این موضوع ندارد قانون مالک ومستاجر سال 1376 و آیین نامه های مربوط به آن برای قراردادهای عادی است فقط باید و حتما دو شاهد ذیل آنرا امضاءکرده باشند در این حالت باید به شورای حل اختلاف محل خود مراجعه کنید و در غیر این صورت به دادگاه. موفق باشید