مشاوره حقوقی رایگان - شکواییه حقوقی

با سلام. بنده مبلغ سی میلیون تومان به یه نفر قرض دادم و اون شخص پس نمیده پولم رو. فیش های واریز هم دارم. من قزوین هستم و ایشون اصفهان .. توان پرداخت دادخواست حقوقی و وکیل رو هم ندارم. بهم گفتن میتونی وکیل معاضدتی بگیری. میشه راهنماییم کنید ممنون .

پاسخ ها :

رحیمه میرزایی

سرکار خانم رحیمه میرزایی :

قبل از طرح دعوا اظهانامه بفرستید

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

برای گرفتن وکیل معاضدتی برای شما ابتدا باید مشخص شود محل طرح دعوی شما کجاست.زیرا کانون وکلای همان استان هست که تقاضای وکیل معاضدتی خودتان را باید به آن تقدیم کنید.در تمامی کانونهای وکلا بخشی به نام اداره معاضدت قضایی وجود دارد که افراد متقاضی وکیل معاضدتی یا تسخیری باید تقاضای خودشان را به آنجا تسلیم کنند تا با بررسی های لازم به شما اعلام نمایند که واجد شرایط دریافت وکیل معاضدتی هستید یانه.اداره معاضدت جهت احراز توان مالی شما امکان دارد فرمهایی در اختیار شما قراردهد تا توسط شورای محل یا نیروی انتظامی محل وضعیت مالی شما تصدیق شود.در نهایت تصمیم اداره معاضدت به شما بعد از بررسی اعلام میشود.درصورتی که با تقاضای شما موافقت نشود شما میتوانید به تصمیم اداره معاضدت نزد هیات مدیره کانون وکلا اعتراض کنید.تصمیم هیات مدیره قطعی خواهد بود و دیگر قابل اعتراض نیست.روش دیگری که میتوانید تقاضای وکیل معاضدتی کنید اثبات اعسار خودتان هست.در دعاوی مالی غیر از بحث هزینه دستمزد وکیل هزینه های دادرسی هم باید از جانب خواهان پرداخت شود.هزینه دادرسی در مرحله بدوی 3/5درصد خواسته است.اشخاصی که توان مالی پرداخت این هزینه ها را ندارند میتوانند دادخواست اعسار بدهند یا همزمان با طرح خواسته خودشان اعسار خودشان را هم مطرح کنند.اگر اعسار شما ثابت شود با حکم اعسار خودتان میتوانید تقاضای وکیل معاضدتی کنید.در این حالت دیگه کانون با تقاضای شما مخالفت نخواهد کرد.ضمنا وکیل معاضدتی به این معنی نیست که وکیل کاملا رایگان برای شما کار خواهد کرد اگر شما در دادگاه محکوم له واقع بشوید و محکوم به وصول شود از محل پولی که خواهید گرفت دستمزد وکیل معاضدتی کسر خواهد شد.

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

برای بهره مندی از خدمات وکیل معاضدتی دو روش وجود دارد.اول اینکه مستقیم به کانون وکلای استان محل تشکیل پرونده مراجعه کنید و در کانون به قسمت اداره معاضدت قضایی مراجعه کنید و آنجا درخواست خودتان را ثبت کنید.روش دوم این است که دادخواست اعسار بدهید اگراعسار شما از جانب دادگاه پذیرفته بشود اداره معاضدت شما را واجد شرایط خواهد شناخت و دیگر نیازی به بررسی وضعیت مالی شما از طرف اداره معاضدت کانون نخواهد بود.به طور کلی شما وقتی میخواهید دعوای حقوقی مطرح کنید غیر از دستمزد وکیل باید هزینه دادرسی هم پرداخت کنید.هزینه دادرسی هم برای مرحله بدوی 3ونیم درصد مبلغ خواسته است.برای مبلغ سی میلیون تومان حدود یک میلیون تومان هزینه دادرسی اخذ می شود.قاعده کلی در بهره مندی از وکیل معاضدتی اثبات اعسار متقاضی است.مادامیکه نتوانید اعسار خودتان را اثبات کنید از این مزیت بهره مند نخواهید شد.نهایتا با توجه به مبلغ خواسته شما و رویه عملی فعلی در محاکم باید بگویم که عموما دادگاهها ادعای اعسار از هزینه دادرسی برای مبلغ حدود یک میلیون تومان بسیار سخت قبول میکنند.از طرفی برای اینکه به ادعای اعسار شما رسیدگی کنند هزینه دادرسی مربوط به خود دعوای اعسار را دریافت می کنند.چون دعوای اعسار هم در حال حاضر از طریق دفاتر خدمات قضایی ارجاع می شود هزینه خود دفتر هم اخذ می شود.نهایتا هم رسیدگی به دعوای اعسار مستلزم صرف وقت و هزینه است.هر چند هزینه آن کمتر است ولی رسیدگی به آن باعث به تاخیر افتادن رسیدگی به دعوای اصلی می شود.بنابه جمیع شرایط معنونه فوق پیشنهاد می کنم قدری در خصوص ادعای اعسار خود تامل فرمایید زیرا احتمال اخذ نتیجه در آن با توجه به مبلغ خواسته شما که سی میلیون تومان می باشد بسیار ضعیف است.