مشاوره حقوقی رایگان - گیرنده ربا

سلام و خسته نباشید
پدر من تو کار فروش لوازم خانگیه یه مدتی هم بصورت پخش کار کرد به طرز فجیع شکست خورد، سرش کلاه گذاشتن و مالشو خوردن و فرار کرد برآورد قیمت چیزی حدود 200 میلیون مال از دست داده بود، حالا پدرم مونده بود و چکهایی که باید به شرکت پرداخت میکرد ولی پولی نداشت، بخاطر ترس از آبرو و اعتبارش عجولانه و بی فکر عمل کرد و به ناچار شروع کرد به نزول گرفتن از چندین نفر(حدودا 20 نفری میشن) برای پرداخت سود این پولها هر چی که داشت رو داد حتی خونش رو فروخت و در نهایت مغازشو ولی بازم نتونست از سودی خلاص شه، عین باتلاقی میبود که هر چی بیشتر دست و پا میزد بیشتر توش فرو میرفت، حالا با رقمی حدودا 400 میلیون پول سودی طرفه و عاجز از پرداختشونه و چیزی نداره به همون شغلش مشغوله و یه مغازه کرایه کرده و حالا طلبکارا فشار آوردن و مطالباتشون رو میخوان بعضیا هم میخوان شکایت کنن، طبق مطالعاتی که کردم ربا خوری جرمه هم رباخوار و ربا گیرند و هم واسطه مجازات میشن، پدر من خودش رو به آب و آتیش میزنه تا پرداخت کنه بدهی هاش رو ولی نمیتونه در صورت شکایت طلبکارا آیا راهی برای جلوگیری از زندان نیفتادن پدرم وجود داره؟ میتونه اعسار بده؟ پدرم به جرم اینه ربا گرفته مجازات نمیشه؟ البته پدرم علم به این موضوع رو نداشت ربا کلا جرمه و حرامه و من اون رو آگاه کردم...
با تشکر

پاسخ ها :

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.1- برای جرم ربا باید اثبات بشه که بعید است بشه2--اگر پدر زندان بره بابت بدهی است تا ربا3- اعسار پس ار محکومیت قطعی است 4-اموال ایشان بجز خانه باید به بدهکاران پرداخت بشود .یاالله

یک وکیل

سلام" ماده قانونی در مورد دریافت و پرداخت ربا مشمول فرض سؤال شما نمی شود . اگر پدر شما در متن چکهایی که به عنوان پرداخت ربا در وجه رباخواران صادر می نمود قید و تصریح می نمود بابت پرداخت ربا ، آنوقت جرم ربا قابل اثبات بود وگرنه از آن ماده قانونی ربا جهت فرار از پرداخت دین طلبکاران نمی شود بهره برداری شخصی نمود ! ضمن اینکه ربا دهنده صرفاً در صورتیکه ثابت نماید در مقام پرداخت وجه یا مال اضافی مضطر بوده از مجازات جرم پرداخت ربا خلاصی می یابد .