مشاوره حقوقی رایگان - گم شدن کارت ملی هوشمند و کارت عابر

با سلام متاسفانه من کارت ملی هوشمند و 3 کارت عابر همراهم بوده که گم شده و 2تا از کارت ها متعلق به همسرم بوده و شخصی که کارتها رو پیدا کرده کارت رو داخل عابر بانک گذاشته اما رمز اول رو اشتباه وارد کرده و پیام بانکی ورود رمز اول اشتباه برای همسرم اومده،کارت بانکی رو مسدود کردم و اقداماتی برای گرفتن کارت ملی المثنی انجام دادم ،سوال من این هست که اگر حتی کارت ملی قبلی بسوزه امکان داره از اطلاعاتم سواستفاده و کلاهبرداری بشه؟
و سوال بعدی این هست که آیا لازم هست ب آگاهی مراجعه کنم و پرونده برای مفقود شدن کارت ملی باز کنم که بعدها اگر کسی از کارتم و مشخصاتم سواستفاده کرد من این رو از قبل به آگاهی اطلاع داده باشم که من درگیر نشم؟؟؟

پاسخ ها :

آزاده حیدری

سرکار خانم آزاده حیدری :

سلام. درخصوص کارتهای بانکی همین که اقدام به مسدودی حساب کرده اید با گرفتن کارت جدید دیگر هیچ مشکلی پیش نمی آید. درخصوص کارت ملی باید به دفاتر ثبت احوال و یا شعب اصلی دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کرده و مفقود شدن کارت ملی خود را اعلام نمایید. برای جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی، پیشنهاد می گردد تا برای درج آگهی مفقودی در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار اقدام کرده و تاریخ صدور آگهی، همچنین یک نسخه از آن را نزد خود نگاه دارد تا در صورت نیاز، به محکمه یا مراجع صالح ارائه دهید.

آزاده حیدری

سرکار خانم آزاده حیدری :

با توجه به رویه جدید درخصوص کارت ملی هوشمند با توجه به ثبت اثرانگشت در هنگام صدور این کارت، نیازی به درج آگهی مفقودی در روزنامه نیز وجود ندارد. و صرفاً مراجعه به دفاتر پیشخوان و اعلام مفقودی و درخواست صدور المثنی برای کارت کافی است.

فرانک قائدی

فرانک قائدی:

به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه و درخواست صدور المثنی بدهید .