مشاوره حقوقی رایگان - تبديل داستان نامه به فيلمنامه

سلام خانمي مطلقه هستم كه دوران زندگي غم انگيزي را با شوهر سابقم و خانواده اش گذروندم اما حالا جدا شدم و سرگذشت يا داستان نامه ي زندگيم را نوشتم و به فيلمنامه تبديل شده و كارگردان هم انتخاب شده و سازمان صداوسيما مجوز ساخت را هم داده و امكانات هم فراهم شده و كارگردان ميگه حتما خودم بايد در نقش خودم بازي كنم چون نقش حساس و سختيه و چندين نفر نتونستن نقشو ايفا كنند و حتي خدا بخواهد در يكي از شبكه هاي تلويزيوني كشورمون پخش ميشه و اسم بنده در سه جا به عنوان بازيگر،تهيه كننده و نويسنده ثبت ميشه در صورتي كه من دوس نداشتم اسم و رسمي ازم در فيلم برده بشه و به ناچار پذيرفتم حالا سئوالم اينه كه در مورد ظلم و ستمي كه به حقيقت و واقعيت كه در حقم از سوي شوهرسابق و خانوادش روا شده و از طرف من به تصوير و فيلم كشيده بشه آيا جنبه ي توهين و اهانت پيدا ميكند؟(ضمن اينكه آنها شكايتهاي واهي عليه من نموده و آبرو و حيثيت بنده را بي جهت در اجتماع و محله لكه دار نمودند ولي من شكايتي نكردم و به خداوند واگذار كردم)

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال فیلمنامه ای که پروانه ساخت و نمایش را در صدا و سیما اخذ می نماید نمی تواند حاوی ایراد مطالب توهین آمیز به شخص خاص یا گروهی خاص یا عامه مردم باشد زیرا از فیلترهای مختلف عبور نموده و از این حیث نگرانی برای پدیدآورندگان و تهیه کننده گان آن وجود نخواهد داشت چه رسد به اینکه شما بازیگر نقش خودتان در فیلم هستید . بهتر می بود نقش شما را یک بازیگر حرفه ای بازی می نمود و نه خودتان و حتماً لازم است از یک مشاور حقوقی حرفه ای در نگارش فیلمنامه و بازنویسی یا تدوین آن بهره جسته شده باشد تا موازین قانونی در آن رعایت گردیده باشد . جای پرسش اینجاست چطور تهیه کننده حرفه ای حاضر نشده نسبت به این داستان واقعی و مستند سرمایه گذاری نماید و خودتان مجبور شده اید با هزینه شخصی آنرا بسازید ؟!

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام، اگر از اسامی واقعی استفاده نشود و مواردی که می تواند حمل بر توهین بر خود آن شخص شود، وجود نداشته باشد، محل شکایت نمی تواند باشد.