مشاوره حقوقی رایگان - نفقه در صورت عدم تمکین زوجه

ضمن عرض سلام و خدا قوت خدمت وکلا و عزیزان بنده خانمم در تاریخ 1401/12/8 خونه رو ترک کرد و در تاریخ 1402/6/11 بابت نفقه علیه من شکایت کرده بنده هم در تاریخ 1402/6/18 دادخواست الزام به تمکین دادم که قاضی شورا برای پرونده نفقه قرار اناطه صادر کرد و بنده هم ایشون رو از تاریخ ترک منزل در دادگاه به تاریخ 1402/7/25 محکوم کردم ولی قاضی شورای حل اختلاف با وجود قرار اناطه به پرونده رسیدگی کرده و حکم به محکومیت بنده در تاریخ 1402/8/14 داده خواستم ببینم آیا با وجود قرار اناطه و محکومیت خانم به الزام به تمکین از تاریخ ترک خونه نفقه معوقه به ایشون تعلق میگیره ممنونم راهنمایی بفرمایید؟

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
جهت اظهارنظر دقیق حقوقی نیاز به بررسی دادنامه صادره است

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
حکم الزام به تمکین به معنای نشوز نمی‌باشد تا نفقه به خانم تعلق نگیرد بلکه زمانی نفقه به خانم تعلق نمی‌گیرد که حکم الزام به تمکین را زوجه اجراء ننماید و سپس شما اقدام به أخذ گواهی نشوز بنمائید. بنابراین از تاریخ گواهی نشوز، نفقه به زوجه تعلق نمی‌گیرد.

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

خیر آرا را بررسی کنم میتوانم دقیقتر اطهارنظر کنم

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
برخی شعبات عقیده دارند تا صدور حکم الزام به تمکین نفقه باید پرداخت شود و بعد از آن به زوجه نفقه تعلق نمی گیرد.