مشاوره حقوقی رایگان - باز کردن پنجره

با سلام آیا فتح پنجره از دیوار شخصی خود به حیاط ملک مجاور، مجاز است؟ اگر بر اساس آیین نامه ی نظام مهندسی جواب مثبت باشد که در ارتفاع 1.80 از کف منعی ندارد و ماده 133 ق م گویای آن است در این صورت با قاعده ی لاضرر منافات داشته و عملاً کشیدن دیوار جلوی آن روزنه که در طبقه ی دوم و سوم و بالاتر قرار دارد امکان پذیر نیست. لطفاً ضمن راهنمایی، طرق قانونی برای جلوگیری از این امر را بیان بفرمایید. مضافاً همسایه ی مجاور در حال ساخت ملک خود می باشد.اسعد الله ایامکم.

پاسخ ها :

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام، بر خلاف جواز پایان کار ساختمان بوده و در کمیسیون ماده 100 شهرداری حکم به تخریب آن می دهند، حکم قانون مدنی راجع به باز کردن منفذ می باشد.

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال مطابق ماده 133 ق. م ، ایجاد روزنه و شبکه (پنجره و نورگیر) در دیوار اختصاصی خود مشرف به ملک همسایه منع قانونی ندارد و همسایه می تواند جلوی روزنه (پنجره) دیوار بکشد یا پرده بیاویزد تا مانع دید گردد اگر چه لازم است ایجاد روزنه مطابق اصول ساختمان سازی در شهرها و منطبق بر قوانین شهرداری باشد و گرنه تخلف ساختمانی محسوب و مشممول ماده 100 قانون شهرداری و طرح در کمیسیون بدوی می شود .