مشاوره حقوقی رایگان - اعسار

با عرض سلام ، اینجانب در یکی از دادگاهها بابت چک و طلبی که داشتم توانستم رای غیابی بگیرم و طرف اعتراض کرد و دادگاه گفت باید طرف هزینه دادرسی پرداخت کند آن شخص درخواست اعسار از هزینه دادرسی داد. و بنده با مدارک و قولنامه های که ارایه کردم توانستم اعسار وی را رد کنم و آن فرد اعتراض کرده و گفته من معاملاتی که انجام داده ام و بابت آن در معاملات چک دریافت نموده ام و چکهای دریافتی همه آنها برگشت خورده است، شایان ذکر است در متن قولنامه ها قید شده است نقدا و فی المجلس پول دریافت شده، با توجه به این مطالب دادگاه اعتراض ایشان را بابت اعسار قبول میکند؟
ممنون از راهنمایی شما

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال پذیرش یا عدم پذیرش ادعای اعسار از هزینه دادرسی مرحله واخواهی بستگی به گواهی شهود واجد شرایط مدعی اعسار و دفاعیات خوانده اعسار و نظر مرجع قضایی رسیدگی کننده دارد . به فرض اینکه ادعای اعسار از هزینه دادرسی مرحله واخواهی اثبات گردد این موضوع چه تأثیری بر اثبات واخواهی رأی غیابی دارد هر چند باعث توقف موقت اجرای حکم گردد . اعسار از هزینه دادرسی هر چند به طرفیت خوانده اصلی اقامه می شود ولی به واقع طرف اصلی آن جهت پرداخت یا معافیت موقت از هزینه دادرسی صندوق دولت است و نه خوانده اصلی که نگران این موضوع است !!!

پرسشگر :

سلام چون من شنیده‌ام که کسی بتواند از هزینه دادرسی اعسار بگیرد،می تواند در اصل پرداخت طلب به راحتی اعسار بگیرد

یک وکیل

پاسخ دوم : اخذ حکم معافیت موقت از هزینه دادرسی هر چند متعاقباً در اثبات تقاضای اعسار از پرداخت محکوم به از طریق گواهی شهود واجد شرایط بی تأثیر نیست ولی محتمل است .