مشاوره حقوقی رایگان - ترک انفاق و مطالبه نفقه

با سلام
در شکایت ترک انفاق همسر و فرزند برای من قرار منع تعقیب صادر و اعلام شده است، حالا همسرم مطالبه نفقه نموده و من این قرار را پیوست پرونده نموده ام و میزان نفقه ماهیانه ایشان را رد و پرونده به کارشناس ارجاع داده شده، سوالم اینکه با توجه به قرار منع تعقیب، نفقه به ایشان تعلق میگیرد و کارشناس این حکم را در نظریه کارشناسی خود ذکر میکند و در صورت عدم پذیرش نظریه کارشناس میتوانم به آن اعتراض کنم؟

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال شاید دلیل قرار منع تعقیب متهم بدلیل فقدان دلیل و یا عدم کفایت دلیل از سوی شاکی باشد و نه علت پرداخت نفقه به زوجه . چنانچه اینگونه باشد مانعی برای اثبات مطالبه نفقه گذشته و معوقه پرداخت نشده از سوی زوجه نیست . ضمن اینکه به نظریه کارشناسی می توانید در مهلت مقرر قانونی اعتراض نمائید تا به هیأت سه نفره کارشناسی ارجاع شود البته با پرداخت حق الزحمه هیأت کارشناسی.

پرسشگر :

با سلام مجدد، متن قرار نهایی ادسرا به شرح ذیل میباشد:
"در خصوص شکايت دائر بر ترک انفاق همسر و فرزند توجهاً به جامع اوراق و محتويات پرونده از جمله اظهارت شاکيه ، تحقيقات به عمل آمده از سوی مرجع انتظامی ، اظهارات شهود و مطلعان نظر به اينکه شاکيه در اثنای تحقيقات اظهار نموده است که با اختيار خودش از منزل خارج شده و عليرغم اينکه شوهرش بيش از پنج بار برای بازگرداندن وی به دنبالش فرستاده است حاضر نيست به زندگی مشترک مراجعت نمايد که اين امر دلالت بر عدم تمکين وی از شوهر دارد و شرط تحقق بزه معنونه احراز تمکين زوجه از زوج می باشد که اين امر مشهود نيست با مداقه در اوراق و محتويات پرونده ، نظر به اينکه شاکيه دليل و مدرک موجهی که دلالت بر انتساب اتهام وارده به مشتکی عنه باشد ارائه ننموده است لذا به لحاظ عدم احراز وقوع جرم و فقدان دليل کافی بر انتساب بزه و حاکميت کلی اصل برائت مستندا به ماده 265قانون آيين دادرسي كيفري مصوب 1392قرار منع تعقيب صادر و اعلام ميگردد."
با این قرار هم نفقه به ایشان تعلق میگیرد؟

ابوالفضل  نجفی خشنو

جناب آقای ابوالفضل نجفی خشنو:

منع تعقیب ارتباطی به مطالبه حقوقی نفقه ندارد و هردو مقوله جداست .اگر دلیل پرداخت نفقه دارید به شعبه ارائه دهید

یک وکیل

پاسخ دوم : مفاد رأی صادره ارسالی دلالت بر عدم تمکین زوجه از زوج و ترک اختیاری خانه و کاشانه زوج داشته از اینرو تا موقعی که زوجه حکم صادره را به مرحله اجرا در نیاورد و به منزل شوهرش بازنگردد و از زوج تمکین ننماید از استحقاق نفقه محروم خواهد بود .