مشاوره حقوقی رایگان - مهریه

باسلام
ایا زوجه پس از فوت همسرش میتواند از پدر مادر و خواهر برادر شوهر بابت طلب مهریه شکایت کند ؟در صورتی که هیچ مالی به صورت رسمی وغیر رسمی نداشته باشد وحتی زودتر از پدر مادر خود فوت کرده باشد (ارث میبرد؟)

و در یه مورد دیگه
ایا شوهری که مهریه به صورت قسطی باید پرداخت کند و بدهکار باشد آیا امکان شکایت بابت افزایش اقساط از 10ماه به یک سال دارد؟ضمنا به هیچ وجه شوهر خودش را نشان نمیدهد و بابت کاراش وکیل گرفته است و اصلا امکان پیدا کردنش وجود ندارد باید از وکیلش شکایت کنیم؟

پاسخ ها :

آزاده حیدری

سرکار خانم آزاده حیدری :

سلام. پاسخ سوال اول شما خیر است. مطالبه مهریه فقط به طرفیت زوج ممکن است مگر آنکه ضمن عقد نکاح شخص دیگری پرداخت مهریه را ضمانت کرده باشد. در صورت فوت قبل از پدر و مادر ارثی به ایشان تعلق نخواهد گرفت.
بله امکان تعدیل اقساط مهریه وجود دارد و میتواند دادخواست تعدیل بدهد . خیر شما نمیتوانید از وکیل شکایت نمایید.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام
خیر والدین شوهر تعهدی به پرداخت مهریه ندارند مگر اینکه در عقدنامه شرط شده باشد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
توضیحات شما واضح نیست و با این توضیحات امکان پاسخگویی وجود ندارد

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

سلام خیر
مگه نمیفرمایید مرده
پس قسمت دوم سوال خودش را نشان نمیدهد یعنی چه

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
وراث تا میزان ماترک مسؤل پرداخت بدهی متوفی هستند نه بیش‌تر از آن

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام‌
خیر امکان ندارد
از ‌ماترک پدر ارث نمی برد
بله ممکن است و زوج باید دادخواست تعدیل اقساط اقامه نماید