مشاوره حقوقی رایگان - رجوع از هبه زمینی که سپس تغییراتی توسط واهب در موهوبه ایجاد شده است؟

با سلام و احترام. زمین باغی را خریداری کردم و با پرداخت ثمن معامله با چک شخصی، آن را مستقیما در قولنامه و سند از فروشنده به نام همسرم انتقال داده ام. سپس راساً و با هزینه شخصی در طول چند سال نسبت به احداث دیوار پیرامونی و خانه باغ و ... در آن اقدام نموده ام.
آیا امکان رجوع از هبه در مجموع زمین و مستحدثات وجود دارد یا صرفاً واگذاری زمین هبه محسوب شده و تغییراتی که توسط خود بنده در آن ایجاد شده موجب عدم امکان رجوع گردیده است؟
آیا در دادگاه مهریه، قاضی ملک مذکور را به عنوان مهریه قبول میکند یا این دعوی قابل طرح نیست؟

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

هبه زمانی محقق می‌شود که مال از مالکیت شما خارج و به مالکیت همسر شما منتقل گردد و اگر مستقیماً از ناحیه فروشنده به نام همسر شما منتقل شده باشد هبه ثابت نیست

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
جهت اظهارنظر حقوقی نیاز به بررسی جزئیات قرارداد تنظیمی است