مشاوره حقوقی رایگان - اهدای زمین به همسر دوم

با سلام. مردی در زمان حیات خود مقداری زمین زراعی را به همسر دوم و دائمی خود طی سندی دست نویس اهدا نموده و همسر دوم این دست نوشته را با مراجعه به شورای حل اختلاف و شورای اسلامی محل مهر کرده است باتوجه به این که اولا این سند محضری و رسمی نمی باشد و متوفی از همسر اول خود 9 فرزند دارد
1_ آیا قانون این میزان زمین را جزو یک هشتم سهم الارث همسر دوم به حساب می آورد یا یک هشتم جداگانه محاسبه می شود؟
2_ با توجه به این که طبق عرف محل نیت اهدا کننده همان یک هشتم بوده ولیکن قید نشده است در صورتی که جزو یک هشتم محاسبه نگردد چه راهکار قانونی وجود دارد که این زمین جزو یک هشتم سهم الارث ایشان محسوب شود؟ آیا با استشهادیه و گواهی محلی یا شهادت تنظیم کننده سند دست نویس و شاهدان حاضر در جلسه می توان کاری کرد که این زمین جزو یک هشتم محاسبه گردد؟
با سپاس از مشاوران محترم

پاسخ ها :

علی اصغر نادری

جناب آقای علی اصغر نادری:

مدارک شما باید بررسی شود تا به حواب دقیق پی برد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خیر جز 1/16 سهم زوجه دوم ، از ماترک زوج نمی باشد
و برای اینکه این میزان زمین ، جز سهم الارث زوجه دوم محسوب بشود امکان ندارد مگر