مشاوره حقوقی رایگان - جلسه شورای برای درخواست نفقه

سلام خدمت وکلای گرامی
وقت بخیر
خانمی هستم که به دلیل مشاجره با همسر و اینکه چندین دفعه جلو خانواده من و خانواده خودش گفته بود برم خونه پدرم در مشاجره آخر خانه را ترک کردم و ایشان اصلا دنبال من نیامدند و حتی یک زنگ یا پیام هم ندادند بعد از چند روز درخواست الزام به تمکین و یک اظهارنامه دادند و دیگه ادامه راه رو ندادند. و همچنین ماشین رو هم ازم گرفتن. (البته من به خانه رفت و آمد داشتم در حد یکی دو ساعت و برمیگشتم ولی کسی منو ندیده فقط خودش دو سه باری منزل بوده که من رفتم و چندباری هم از تلفن خونه خودم زنگ زدم به خواهرام و مادرم)
خودم با مادرشان صحبت کردم که گفتند با پدرش میایم خانه پدر شما و شما رو برمیگردانیم که با مخالفت پسرشان روبرو شدند و نیامدند. دو سه ماهی گذشت و شوهرم پیگیری نکردند و خودم درخواست مهریه و نفقه دادم و مشاوره رفتیم و شوهرم تو مشاوره گفت ادامه زندگی ما فایده نداره و نمیخواد دیگه زندگی کنه و حتی حاضر نبود با مشاوره مشکلاتمونو حل کنیم. و مشاروه نامه عدم سازش برای ما زد. بعد از چند روز مادرشوهرم از طرف پسرش به من گفت که برم جهازیه مو ببرم چون پسرش نمیتونه اجاره خونه رو بده. منم رفتم جهیزیمو بسته بندی کردم ولی هنوز نبردم. صاحبخانه هم گفته باید بلند بشیم. حالا برام نامه اومده که باید بریم شورای حل اختلاف برای نفقه. میخواستم راهنماییم کنید که تو جلسه اول چی باید بگم که به ضرر من نشه؟

پاسخ ها :

مهسا ستایش نیا

سرکار خانم مهسا ستایش نیا :

با سلام.نفقه حقی است که در صورت عدم نشوز ،به زن تعلق میگیره،یعنی به صرف ادعا و درخواست زن ،صاحب حق هست.و نیاز به اثبات و بیان دلایلی که به او نفقه تعلق میگیره نیست،درضمن تعلق نفقه وابسته به تمکین و رابطه زوجین هست. بنابراین همسرتون با ادعای عدم تمکین که نیاز به حکم قضایی هست حق نفقه رو میتونه ساقط کنه ،که آنچه از شرح حال شما فهمید اینکه فعلا دلیلی ندارند.بنابراین اینکه منزل رو با رضایت ترک کردید ،مطرح نکنید.چرا که در اکثر موارد زوجه صرفا به این موضوع که از منزل اخراج شده بسنده و رای میگیرن .

پرسشگر :

خیلی ممنون.
من الان چندروزی هست به خانه برگشتم ولی شوهرم هیچ توجهی به من ندارد و برای ناهار به منزل مادرش میرود و شب برمیگردد. الان درخواست تمکین ایشان که چند روز دیگه در دادگاه تشکیل میشود رد میشود؟؟
در خواست نفقه من چطور میشود؟ 5 ماهی که خانه نبودم بمن تعلق نمیگیرد؟

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

ببینید نفقه و مهریه و سایر حقوق قانونی زن غیر قابل انکار است و نیازی هم به اثبات ندارد و به صرف یک دادخواست عموما دادگاهها حکم به محکومیت زوج می دهند ولی واقعیت این است که در خیلی از کشورهای دیگر هیچکدام از این موارد وجود ندارد و بدون وجود حق مهریه و نفقه هم زوجین با هم زندگی می کنند و اکثر کشورها به جای چنین طلبهای بدون وثیقه قانون تقسیم بالمناصفه دارایی وجود دارد.یعنی هر آنچه زوجین دارند به دو قسمت مساوی تقسیم میشود.هدف از طرح این بحث این است که حقوق قانونی و برخورد قانونی در زندگی مشترک واقعا راهکار مقابله با مشکلات نیست.صرف طرح یک دعوا علیه فردی که سالیان متمادی با شما زندگی مشترک داشته است می تواند سبب از هم پاشیدن زندگی مشترک شود و حس اعتماد متقابل را خدشه دار کند.در جامعه ماهم عموما بانوان زمانی اقدام به مطالبه حقوق قانونی خود می کنند که در زندگی مشترکشان اختلاف و مشکلی بروز کند در زمان بروز اختلاف و مشکل عموما به جای اینکه تلاش کنند مشکل را ریشه یابی کنند دادخواست مطالبه مهریه و نفقه مطرح می کنند اینکار نه تنها به حل مشکل کمکی نمیکند بلکه خود سبب تشدید مشکل هم می شود.پیشنهاد میکنم از طریق میانجی گری افراد معتمد و با شیوه های مسالمت آمیز مشکل را ریشه یابی نموده و حل کنین و از طرح دعوی اجتناب کنین.زندگی مشترک نیازمند از خودگذشتگی و نوع دوستی و درک متقابل و عشق و محبت است.اگر تعامل و مشارکت و عشق نباشد هیچ دادگاهی نمی تواند زوجین را مجبور و وادار به زندگی مشترک کند.پس بدوا تلاش کنید که مشکل را مسالمت آمیز حل کنین و قانون را کنار بگذارید.

محمدصادق فرخ سیر

جناب آقای محمدصادق فرخ سیر :

سلام شما بفرمائید خواسته ام مطالبه نفقه هستم از تاریخ خروج به استناد ماده 1106 قانون مدنی و آنچه در ماده 1107 همان قانون به آن اشاره کرد و باتوجه به اینکه بنده تمکین عام و خاص دارم و ارجاع به کارشناس جهت تعیین نفقه

یک وکیل

بايد با شهادت شهود وقايع رو ثابت كنيد كه : بنا به در خواست مكرر همسر و از سر ناچاري مجبور شديد به خانه پدري بر گرديد در واقع ايشان شما را با فشار رواني و ....مجبور و اخراج كرده اند
و الان هم حاضر به برگشت هستيد هيچ شرط و قيدي( بجز مهيا بودن محل سكونت براي بر گشت) مطرح نكنيد