مشاوره حقوقی رایگان - عدم حضور در شورای حل اختلاف و نحوه اعتراض به رای احتمالی

عرض سلام و وقت بخیر

بنده ده میلیون تومن بابت خرید یک خودرو به یه بنده خدایی بیعانه دادم، از ایشون رسید دستی با امضا (بدون اثر انگشت) و رسید اینترنتی پرداخت رو دارم (رسید در یک نسخه تنظیم و اون هم دست بنده هست). داخل رسید هم صرفا اشاره شده که طرف این مبلغ رو دریافت کرده و طرفین موظفن که روز بعد خودروی به شماره فلان رو معامله کنن. هیچ خسارت و ضرر و زیانی ننوشتیم. بنده حدودا دو سه ساعت بعد، از خرید خودرو مصرف شدم و طی پیامک و تماس تلفنی موضوع رو به فروشنده اطلاع دادم. اما فروشنده ادعای ضرر و زیان میکنه و پول بنده رو پس نمی‌ده. جلسه اول شورای حل اختلاف در شهر ایشون (که فاصله زیادی هم با بنده داره) برگزار شد که بنده نرفتم و لایحه ارسال کردم. حالا ابلاغیه برای جلسه دوم شورا با موضوع « رسیدگی و اخذ توضیح» برام اومده
1- اگر باز هم شرکت نکنم چه اتفاقی می‌افته؟ پرونده می‌ره به دادسرا یا رای صادر میشه؟ (با توجه به اینکه مبلغ زیر 20 میلیونه)
2- اگر بره به دادسرا، محل تشکیل جلسه باز هم شهر ایشونه؟
3- آیا شورا به همون لایحه ای که برای جلسه قبل فرستادم استناد می‌کنه یا باز هم باید لایحه تنظیم و ارسال کنم؟
4- اگر رای بر علیه بنده صادر بشه چطور باید اعتراض بزنم ؟ آیا از طریق دفتر خدمات قضایی محل سکونتم میتونم اعتراض کنم؟

ممنون از وقتی که میگذارید

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

در جلسه شرکت کنید اگر نکنید رای در شورا صادر میشود ازطریق محل سکونت هم میتوانید اعتراض کنید تجدیدنظرخواهی از رای شورای حل اختلاف، باید از طریق ثبت دادخواست و در مهلت باشد. این مهلت، برای افراد مقیم ایران، 20 روز و برای مقیم خارج ایران، 2 ماه از تاریخ ابلاغ رای است. مرجع صالح رسیدگی به اعتراض، دادگاه کیفری دو یا دادگاه عمومی واقع در حوزه قضایی شورا می باشد.

سعید صابر

جناب آقای سعید صابر:

اگر شما در جلسه دوم شورای حل اختلاف شرکت نکنید، احتمالاً شورا بدون حضور شما تصمیم خواهد گرفت. این تصمیم ممکن است شامل رای به نفع یا علیه شما باشد. در صورتی که شما حاضر نباشید، شورا ممکن است بر اساس مستندات و توضیحاتی که ارائه داده‌اید و بر اساس اظهارنظر طرفین، تصمیم بگیرد.
موضوع حقوقی است و دادگاه حقوقی محل سکونت خوانده یا دادگاه حقوقی محل وقوع عقد صالح به رسیدگی می باشد.
به نظر می رسد که رسید مذکور نوعی قولنامه محسوب می شود و شما متعهد به اجرای آن هستید.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام طرفین می‌توانند در جلسه حضور پیدا کنند یا لایحه ارسال بکنند اگر پرونده به دادسرای اجرا شود محل وقوع آن جرم ملاک محسوب می‌شود