مشاوره حقوقی رایگان - قولنامه‌ی دستی

با سلام.
وراث مرحومی، وکالت بلاعزل به شخص ثالثی داده‌اند که املاک مرحوم را بفروشد.
حالا وکیل، ملک را به بهایی بسیار پایین و با قولنامه‌ی دستی به یکی از دوستان خود فروخته است. البته قولنامه ثبت نشده است و تنها میان خودشان است اما امضای شاهد نیز دارد.
آیا اگر وراث آن مرحوم، خود شخصا اقدام به فروش ملک با قولنامه‌ی رسمی کنند خلافی مرتکب شده‌اند؟
از این نظر عرض می‌کنم که آیا قولنامه‌ی دستی در مقابل قولنامه ی رسمی از اعتبار می‌افتد؟ با فرض تقدم قول‌نامه‌ی دستی.
درضمن وراث همه‌ی خیارات را در وکالت‌نامه، از خود ساقط کرده‌اند.

پاسخ ها :

سعید صابر

جناب آقای سعید صابر:

در صورت وجود اطلاع از قولنامه فروش شما صحیح نیست.... چیزی به نام قولنامه رسمی و قولنامه دستی در قانون شناسایی نشده است.... وکالت نامه وراث باید بررسی شود تا حدود اختیارات وکیل مشخص شود.