مشاوره حقوقی رایگان - ارث

اگر پسری فوت کند به مادر وی ارث می رسد؟ اگر مادر وی بعد از چند مدت فوت کند ایا از ان ارث هنوز تقسیم نشده به فرزندان دیگر این مادریعنی برادران و خواهران مفوتی پسرارث می برند

پاسخ ها :

دادراه

دادراه:

استان :

شما بایستی تعداد برادران و خواهران متوفی را به صورت دقیق و همچنین در صورتی که پدر متوفی در قید حیات باشد و متوفی اگر فرزندی دارد و نیز همسری در زمان فوتش داشته است یا خیر را بیان کنید تا به جواب بهتری برسید. ولی با توجه به سوال شما حالت های زیر فرض می شود:
به طور کلی مادر از پسر فوت شده ارث می برد ولی مقدار سهم الارث به وجود دیگر وراث و به شرایط قانونی که برای آن ها بایستی وجود داشته باشد بستگی دارد.
اگر پسر فوت شده فقط پدر، مادر و برادر و خواهر داشته باشد و پسر فوت شده زن و فرزندی نداشته باشد، اگر تعداد برادران و خواهران از این قرار باشد: دو برادر یا بیش تر، یا یک برادر و دو خواهر، یا چهار خواهر؛ و پدر از ارث محروم نباشد (مگر به سبب قتل) و تمامی خواهر و برادران ابوینی (پدری و مادری) یا ابی(پدری) باشند. مادر یک ششم از پسر فوت شده ارث می برد و بقیه به پدر می رسد. حالت دیگر در صورتی که پدر زنده باشد و تعداد برادران و خواهران متوفی کمتر از تعدادی که در بالا گفتیم باشند مادر یک سوم می برد و مابقی به پدر می رسد.
در صورتی که پدر زنده نباشد و برادر و خواهرها چه شرایط بالا را داشته باشند چه نداشته باشند مادر منحصراً تمام ترکه را به ارث می برد.
اگر پسر فوت شده دارای همسری در زمان فوت باشد در صورتی که فرزندی نداشته باشد زن یک چهارم ارث می برد و در صورتی که فرزندی داشته باشد زن یک هشتم ارث می برد و تعیین ارث زن بستگی به وجود داشتن یا نداشتن فرزند دارد و وجود دیگر ورثه مثل پدر و مادر در تعیین ارث زن تاثیری ندارند. و با تعلق گرفتن ارث زن، سهم الارث مادر یا پدر و مادر و یا مادر و پدر به تنهایی طبق شرایط بالا و دیگر شرایط موجود در قوانین انجام می شود.
اگر مادر فوت کند میراثش به شوهر و فرزندانش می رسد.