مشاوره حقوقی رایگان - نحوه پرداخت دیه به وراث

با سلام حضور حضرتعالی
بنده طی شکایتی در دادگاه اصفهان به جهت کلاهبرداری صورت گرفته توسط دو نفر که آقا و خانمی هستند موفق به دریافت حکم جلب خانم شدم به جهت اینکه واریز وجوه به حساب خانم بوده و دادگاه محترم تا بدین جای امر فعلا خانم را متهم اصلی قلمداد نموده، لذا یکبار برای اجرای حکم جلب به اقامتگاه این خانم مراجعه اما موفق به جلب ایشان نشدم. فی الحال از آنجا که بنا به شرایط کشور و فراگیر شدن بیماری کرونا اکثر مراجع و محاکم قضائی از اجرای حکم جلب طفره می روند مطلع شدم که فرد مذکور در شرف دریافت مبلغ دیه مربوط به مرگ پدرش که حدود سه ماه پیش در یک صحنه تصادف در تهران فوت نموده است می باشد و چونکه فرد ضارب از صحنه تصادف متواری شده و قابل پیگیری نبوده پس از چندین جلسه مراجعه خانواده خانم مجلوب از اصفهان (شهر محل سکونت) به تهران و انجام مراحل اداری قرار بر آن شده که دولت خود پرداخت دیه را بر عهده بگیرد. حال از منابع موثقی مطلع شده ام که روز دوشنبه (مورخ 19-12-98) وراث متوفی من جمله خانم مجلوب به تهران می روند تا مرحله آخر مراحل اداری را انجام و دیه را دریافت نمایند یا مقدمات دریافت دیه را انجام دهند و حضور تمامی وراث هم مثل اینکه الزامی می باشد. حال سوال بنده از محضر جنابعالی این است که این واریز دیه از طریق چه نهادی (دادگستری، صندوق دولت، صندوق پرداخت خسارتهای بدنی یا ...) و به حساب تک تک وراث انجام می گیرد یا اینکه به حساب یک نفر از وراث و طی یک فقره چک به هر کدام از وراث صورت می پذیرد یا اینکه با دریافت شماره حساب از هر ورثه بسته به سهم هر نفر این مبلغ واریز می گردد؟ بنده در صدد هستم تا از طریق اجرای احکام دادگستری تمام حسابهای بانکی شخص مذکور را مسدود نمایم تا بلکه از این طریق به حق و حقوق از دست رفته خود برسم. قبلا از پاسخگوئی حضرتعالی عالی کمال تشکر را دارم

پاسخ ها :

سعید صابر

جناب آقای سعید صابر:

سلام شما فقط به میزان سهم الارث آن خانم می توانید مبلغ را توقیف نمایید........ در ضمن می توانید هنگام مراجعه به مرجع مربوط ایشان راجلب نمایید