مشاوره حقوقی رایگان - قولنامه ملک موروثی

با سلام
ملکی موروثی با 6 وارث داریم. چند روز پیش 2 نفر از وراث با یک مشتری در یک بنگاه املاک قولنامه ای تنظیم و امضا می کنند ولی به دلایلی با بقیه وراث به توافق نمی رسند و معامله ناتمام می ماند اما سند ملک نزد بنگاه دار باقی می ماند. اکنون که برای گرفتن سند مراجعه کردیم بنگاه دار از ما طلب 1 درصد حق الزحمه دارد. لطفا راهنمایی کنید تحت چه شرایطی این درخواست ایشان صحیح است و اگر قولنامه کد رهگیری نداشته باشد چطور؟ و یا اگر بنگاه دار هنگام نوشتن قولنامه مدارک انحصار وراثت را بررسی نکرده باشد چطور؟
با سپاس فراوان

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام تامبایعه نامه تنظیم وبه امضاء فروشنده (شما)نرسیده,حق دریافت کمیسیون راندارد.درصورت اختلاف,به اتحادیه مربوطه مراجعه کنید.

پرسشگر :

مبایعه نامه تنظیم و به امضای دو نفر از وراث رسیده ولی باقی وراث یعنی 3 نفر دیگر اون رو امضا نکردند.

هادي  خسرواني

جناب آقای هادي خسرواني :

سلام به هر حال با مراجعه شما و قول امضا همه وراث تنظيم شده و خق كنيسون طبق تعرفه بايد پرداخت بشه

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

چون عقد محقق نشده کمیسیون تعلق نمیگیرد به اتحادیه مربوطه اعلام کنید

پرسشگر :

با سپاس فراوان از پاسخ های شما بزرگواران

در صورتی که اتحادیه‌ی مربوطه در جریان رسیدگی به شکایت از این بنگاه دار رای به پرداخت کامل حق الزحمه‌ توسط ما بدهد آیا می توان از مرجع دیگری مجددا شکایت را پیگیری کرد؟

و آیا خریدار می تواند به واسطه‌ی امضای دو نفر از وراث از مجموع 5 نفر بر انجام معامله پافشاری کرده و یا طرح شکایت نماید؟

پرسشگر :

آیا می توان با توجه به اینکه ملک به نام شخص متوفی بوده و بنگاه دار هنگام نوشتن مبایعه نامه هیچ گونه مدرکی از فروشندگان جهت احراز مالکیت آنها دریافت و بررسی نکرده (از جمله شناسنامه ، انحصار وراثت و فرم 19 و غیره) طرح شکایت نمود؟

رحیمه میرزایی

سرکار خانم رحیمه میرزایی :

دو نفر نسبت به سهم خودشان معامله کرده وبه نسبت سهم ،حق بنگاهی پرداخت میکنند.